Kaktusfrossa

Lite mer inspiration från Frankrike och la Côte d’Azur, den blå kusten. Tänkte bjuda på lite kaktusfrossa. Det söta kaktusparet i mammas trädgård med de tentakellika blommorna som snart ska slå ut.

Cactus_A.Julner_verycamilla.se

Först min älskade kaktus i keramik som min mamma Angelica gjorde på tidigt 80-tal som numera bor på vår balkong, tillsammans med några andra keramikskulpturer och ett fågelkranie i betong av vännen Birgitta Stenberg.

Jardin Exotique_verycamilla.se

Tog en tur längs kusten österut från Nice, efter ett stopp i Villefranche klättrade vi upp för Moyenne corniche,  den mellersta bergsvägen upp till Èze Village, som ligger på en bergstopp. Här är en helt fantastisk liten medeltida by, med par slott och ruiner vid smala slingrande gränder och en hänförande utsikt, som naturligtvis är en riktig turisthåla. Fast så vackert, snyggt och välordnat med krogar, konstnärsbutiker och ett femstjärnigt slottshotell, som klamrar sig fast vid det ena bergsväggen. Just NU är den perfekta årstiden för att besöka Èze. Under sommaren är det säkert helt olidligt både varmt och fulltsmetat med folk.
Jardin Exotique_verycamilla.se-2En trevlig överraskning var den häftiga kaktusträdgården Jardin Exotique, som ligger på den översta toppen av byn, Èze Village. Nedanför ligger halvön Cap Ferrat och i nästa vik Nice.

Jardin Exotique_verycamilla.se-8Här växer exotiska kaktusar i gigantiska proportioner och jag trodde att själva trädgården var ett turistfälla, men blev rejält överraskad och hade nätt och jämt inte gått in av ren snålhet.

Jardin Exotique_verycamilla.se-3Jardin Exotique_verycamilla.se-10Jardin Exotique_verycamilla.se-9Jardin Exotique_verycamilla.se-7Jardin Exotique_verycamilla.se-6Jardin Exotique_verycamilla.se-4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *