Keramik.Grafiskt2.Cotignac.Verycamilla.se

Inspireras av fransk keramik

Keramik är hetare än någonsin.Det har nog alltid varit en av mina stora passioner och under de senaste åren har det sköna hantverket och uttrycket fått en nytändning. När till och med Ellos säljer handplockad vintage keramik, då är det vedertaget, men inte på väg ut än på länge. Både massproducerad keramik från Asien och hantverksmässig, lokal och småskalig produktion får stort utrymme i alla inredningssammanhang.  Det är ju så att med ett unikt keramikföremål sätter du en personlig prägel på din inredning. En mugg, eller en skål som är skapad av en person, med koppling direkt från hjärtat via sina bara händer, är något så otroligt basalt och har fungerat mer eller mindre på samma sätt i tusentals år. Med lera, vatten och eld har människan skapat bruksföremål för att överleva.

Marknad med allsköns keramik i Cotignac

Vu.Cotignac.Verycamilla.se.jpg

 

Cotignac.Verycamilla.se.jpgJag besökte en keramikmarknad i byn Cotignac i Provence, dit keramiker hade kommit från både nära och lite fjärran som till exempel den närliggande keramikstaden Salernes och Marseille som ligger på ett par timmars avstånd.

Här fanns keramik i många former och långt ifrån allt föll i min smak. Det lustiga är att jag verkligen gillar färg och att mixa och matcha, men färgen passar kanske bäst just där i solen?

Keramik.Tapas.Gult.Cotignac. Verycamilla.se

Härliga former, fint till tapas.

Keramik.Tapas.Cotignac. Verycamilla.se

Keramik.Tapas.small.Verycamilla.se

Keramik.Tapas.Cotignac.Verycamilla.se

Keramik.Tekanna.Cotignac. Verycamilla.seVäldigt rustik teservis

Keramik.Kulor.Cotignac.Verycamilla.seMycket färg

Verycamilla besöker en marknad för keramik i Cotignac. Och överdekorerat….. hjälp!

Keramik.Franskt.Cotignac. Verycamilla.seEller bara väldigt franskt- tilltalar mig inte alls!

Keramik.Organiskt3.Cotignac.Verycamilla.seMen här fanns lite organiska fina former… inte dyrt, priset är i Euro.

Keramik.Grafiskt.Cotignac.Verycamilla.seNär jag såg detta underbara lite delikata blev jag lite överraskad över mig själv. —Ja ha det ser ju lite skandinaviskt ut, det är väl typiskt att en ska falla i den kategorin. Och det är väldigt fint och poetiskt.

Keramik.Grafiskt2.Cotignac.Verycamilla.seÄlskar det fina lilla grafiska mönstret och dess möjligheter att duka med det.

Keramik.Grafiskt2.Cotignac.Verycamilla.seMannen som springer runt runt för att hitta stegen ut?

Keramik.Grafiskt4.Cotignac.Verycamilla.se.jpgDet perfekta fruktfatet med lufthålen.

Keramik.Grafiskt5.Cotignac.Verycamilla.se.jpgKeramik.Grafiskt6.Cotignac.Verycamilla.se.jpgKeramik.Grafiskt7.Cotignac.Verycamilla.se.jpgKeramik.Japanskinpo2.Cotignac.Verycamilla.se.jpgHär hittade jag till slut mina favoriter. Inte lika ängsligt och delikat. Rakubränt och lek mellan matt och blankt.

Keramik.Japanskinpo.Cotignac.Verycamilla.seMuggarna i mitten passar perfekt för cappuchino och med med mina fina muggar av Annike Laigo från Estland, kolla in här. Inköpta i Stockholm på Designgalleriet.

Keramik.Japanskinpo.3Cotignac.Verycamilla.se.jpg

Synd bara att en inte hade någon resväska att bära hem allt i….

Foto:Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *