Handplockad design i Stockholm

Jag plockade saker till min senaste plåtning i förra veckan och passade på att hälsa på hos Viktor Erlandsson och Bea Nilsson på Crooked Concept Store där du kan hitta spännande designprodukter allt i från tapeter, konst, smycken, möbler och små prylar som är unika. Viktor och Bea jobbar där också med sitt egna designvarumärke Straight Design, de kurerar och tar fram unga up -and coming designers och företag. Så mycket fint och klokt handplockat, unik och egen design helt enkelt. Finns på Västmannagatan 47.

IMG_3861 Vasen Orb i stål, är ritad av Viktor inom Straight Design,  så som originalidén var från början, den produceras för Klong.

Spegel Crooked Concept verycamilla

Spegel Crooked Concept verycamillaIMG_3868

wallpaper Straight Design Verycamilla

Nyritade tapetmönster för Straight Design.

Pillows Marie Lindblad Crooked design VerycamillaFina sammetskuddar av Marie Lindblad.

Details Crooked design VerycamillaFina välarbetade detaljer. Crooked design VerycamillaWrapitup in Fumi Hotta VerycamillaFastnade speciellt för japanskan Fumi Hotta’s fint vävda linnepläd, eller om man vill vara konventionell och använda som duk.

Checked blach white Fumi Hotta Verycamilla

Fumi Hotta VerycamillaDen finns också som  smala sjalar, mitt råd var att de skulle jobba lite på stadkanten, men annars är det väldigt vackert och påminner mycket om en annan duktig linneformgivare, danska Karin Carlander, som säljer sina produkter här. Skrev om henne förra året då jag träffade på henne på London Design Festival, när jag blev kär i hennes stadkanter.

Feild table Straight Design Verycamilla

Mitt ärende till hos Straight Design att låna ett supercoolt bord Feild i marmor och granit.  Det blev inget lån, denna gång, men nästa hoppas jag…

 

 

Foto: Camilla Julner förutom det sista, Straight Design.

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *