Fransk-skandinavisk design i Milano hos BD Barcelona

Intensiva dagar i Milano och jag går igenom alla bilder och möten från designveckan. Lyssnar på P1 och det förträffliga programmet Stil som uppmärksammar Zaha Hadid’s verk och allt för tidiga bortgång. I programmet tas ett grepp om arkitektur, mode och design, som tänjer på gränser och löser problem. Så kommer vi till Fredrik Färg och Emma Blanche’s ateljé på Söder i Stockholm. De berättar hur de bråkar, jobbar och syr i trä med en jättestark maskin som jag har sett med egna ögon. Intressant och bra program och något för er som är intresserade av spännande formgivning och som kanske inte kom till Milano i veckan som gick.

julius_soffa_fatolj__woodtailoring_fargblanche_garsnas2016

Emmas och Fredriks soffa Julius som visade i februari på Stockholm Furniture Fair hos Gärsnäs. Notera de stickade sömmarna som ger mycket karaktär.

Deras fåtöljer i sydd plywood och skinn har nu kommit i produktion hos det spanska BD Barcelona.

2016_MDW_C.Julner-2

Det känns stort och märkvärdigt, speciellt som jag gillar både Emma och Fredrik så mycket och är mycket imponerad av BD Barcelona, som för det artistiska arvet från Salvador Dali och Antoni Gaudí vidare. Läs här vad jag skrev om BD Barcelona för två år sedan. Det är bara att gratulera!

Farg_Blanche_Kruse_photo_C.Julner

Vi träffades tillsammans med Lisa Kruse, chefredaktör för magasinet RUM Design, Fredrik Färg och Emma Blanche i Milano på designmingel. Det är bara att gratulera till framgångarna och hoppas apå en spännande fortsättning!

Foto: Pressbild Gärsnäs och Camilla Julner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *