Faces.Grafitti.Brooklyn.Verycamilla.se

Week end i New York-trendiga The Williamsburg hotel

Det finns väl inget som sommar i stan!? Älskar när det börjar bli tomt och de flesta dragit ut på landet och allt vad man nu ska göra på sin semester. Sommar i stan slår det mesta, cyklar överallt i vårt vackra sommarstad Stockholm. Allt finns inom räckhåll.

Speciellt en sommarstad jag fått smak för och som heter duga är New York och bodde i Brooklyn på AirBnB i ett härligt grönt område med stora villor från förra sekelskiftet nära Prospect Park, läs här om upplevelsen i parken med Smurgasburg och den spännande matmarknaden.

Brooklyn.C.Julner.Verycamilla.se 1704_WB_Exterior_091Verycamilla.seHotellutbudet i Brooklyn är rätt begränsat och ett av de mest kända hippa hotellen, The Wythe hotel blev jag rätt besviken på, faktiskt. Det har fått stå som modell för rätt många boutiquehotell, modell intimare vintagestuk, som till exempel Story med flera. Vi gick dit för att ta ett glas i deras rooftop bar, insupa den kreativa miljön och för att njuta av utsikten mot Manhattan. Där var 95 procent av gästerna preppy svenskar. Överhuvudtaget var det rätt snorkigt bemötande på The Wythe, vilket är ganska överraskande för att vara i vänliga USA. Men från hotellet såg vi ett annat mycket sympatiskt och nybyggt hotell, i en spännande industriell arkitektur; The Williamsburg Hotel, som jag gärna skulle återvända till för att bo med utsikten mot Manhattan och allt som finns inom räckhåll i Brooklyn.

1704_WB_Bar_373Verycamilla.seHotellet är ritat av Londonbaserade arkitekten Michaelis Boyd som också ritat inredningen i samarbete med Bill Amberg studio. Här är barerna och restaurangen hjärtat av hotellet som rymmer 150 rum på elva våningar. Här finns också grannskapets största balsal och närhet till precis allt…

Williamsburg Hotel_WB_Bar_155Verycamilla.se

1704_WB_Breakfast_451Verycamilla.se6A0A8554-hiWilliamsbutgHotelBedVerycamilla.seEn äldre vintage känsla i de små personligt inredda rummen. De flesta har balkong och en hänförande utsikt över Manhattan och Empire State Building, eller mot Brooklyn och East river.

1704_WB_Room410_126Verycamilla.se1704_WB_Room419_070Verycamilla.se1704_WB_Bath410_026Verycamilla.se1704_WB_DogsInRoom_226Verycamilla.seHit är alla välkomna, till och med hundar.

Foto:Annie Schlechter, The Williamsburg hotel och Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *