Vykort från ett höstligt Provence

Eller, att man skulle kunna säga att Henri Matisse var en hyfsat duktig inredningsstylist.

Underbara höstdagar i södra Frankrike med värmande sol och något regn. Kalla klara nätter men så snart solens strålar legat på ett tag, blir det riktigt varmt. Så att man kan sitta ute och äta. Jag älskar det och det underbara ljuset. Färgerna, det är inte att undrar över varför målaren och kolristen Henri Matisse och många konstnärer med honom valde att bo och måla i Provence och i Nice vid kusten. Jag hämtar mycket av min inspiration härifrån. Är på besök hos min mamma och hennes man som båda är konstnärer och driver ett litet galleri, Galerie Format.

Pot Verycamilla.se

Pot Verycamilla.se

Stilleben Provence VerycamillaKitchen Verycamilla

Noix Verycamilla.seNyskördade valnötter från trädgården.

Ben VerycamillaKonstnären Ben som skriver typiska underfundigheter.

Provence Art Verycamilla

Handväska i keramik har väl alla? Av mamma Angelica Julner.

Ainsleymuraour_VerycamillaAinsleyMuraour’s karaktärsfulla keramik som de kallar Snottes, i ljusgrönt, står på snickarbänken i vardagsrummet.

Pot purri VerycamillaBredvid det annorlunda fatet med torkade blommor.

Musee Matisse, Nice. Matisse museet är vackert beläget i en gammal park Parc des Arenès de Cimiez, Nice. Intill ruinerna av den gamla romerska staden Cemelum. Tyvärr är museet en besvikelse, men parken däremot är värt ett besök.

Matisse-Still_life_with _pommergranates, Vence 1947.VerycamillaVillefranche VerycamillaFasaderna i den gamla delarna av Nice och längs kusten har ofta starka färger, som är från det Italienska arvet. Nice har en lång lång historia och var Italienskt till 1860-talet och hette Nizza.

Props Matisse_Verycamilla Ja, hur var det nu med det där att jag tyckte att Matisse var en duktig stylist? Kan man verkligen säga så om en av Frankrikes största konstnärer? Ja förutom att hans färgseende och färgpalett alltid känns superaktuella, så hade han ett stort rekvisitaförråd som har ständigt arbetade med i sina stilleben. Det visade man upp i en pågående utställning.

Matisse still life prep. VerycamillaFotograferade förstudier till målningar.

IMG_4736Tent Superbrands LDF 2016 Verycamilla.Nånstans har den här broderade kudden från den Indiska montern på Tent Superbrands och London Design Festival, förföljt mig med sina underbara färgkombinationer, den passar liksom in här i Matissevärlden och färgpaletten 2017.IMG_4738H.Matisse, prommenades des Anglais.Men allt är inte solsken vid Medelhavet och Promenades des Anglais, Henri Matisse visste det också.

 

Foto:Camilla Julner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *