Värdiga vinnare!

Jag blev så himla glad när Växbo Lin fick designpriset Formex Formidable 2014 i onsdags på Formex mässan, de vann Folkets val. Deras fina kollektion Åkerlapp, som är ett resultat av designsamarbetet med Note Designstudio, är helt enkelt spillbitar av dukar och löpmeter, som satts ihop till en högst individuell kollektion av kökshanddukar, boxar och tabletter. Snyggt, enkelt och funktionellt med en tvist. Läs här om Åkerlapp, då den premiärvisades på Designgalleriet i vintras. Jag har flöjt Växbo Lin genom åren och Hannas och Jacobs målmedvetna arbete och besökt deras fabrik i Växbo i underbara omgivningar i Hälsingland. Jag är förtjust och imponerad och hoppas på fortsatta framgångar och fina närproducerade linprodukter för det dukade bordet och badrummet.

VaxboFormidableVinnare_verycamilla.designbloggarna.se

Glada och stolta vinnare;Jacob och Hanna Bruce tog emot folkets pris av juryns ordförande Stefan Nilsson.

Åkerlapp är en limiterad kollektion linne producerad av Växbo Lin och formgiven av Note Design Studio. Åkerlapp har inspirerats av bondesamhällets vana att ta tillvara på, lappa och laga, och är ett möte mellan traditionellt hantverk och modern form.

Växbo Lin finns på Formex i monter B04:31.

SagaformFormidableVinnare_verycamilla.designbloggarna.se

Andra glada vinnare var Sagaform, som tidigare blivit nominerade flera gånger, och som vann i år med termosen Accent i design av Gustav Hallén.

Juryns motivering: Det är detaljerna som gör det. Industridesignern Gustav Hallén sätter fokus på handtag och kork – och det stora designföretaget tar ett nytt grepp på kaffekannan. Det är snyggt gjort och ergonomiskt bra. Termosen Accent från Sagaform får utmärkelsen Formex Formidable 2014.

Sagaform finns i monter: B02:31.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *