Uppdaterad klassisk design i badrummet

Just nu har det lanserats många nya badrumsnyheter med smarta funktioner och designlösningar som gör det möjligt för individuella val. Svedbergs badrum från Dalstorp i Västergötland har  utvecklats under årtionden och arbetar med hela badrumslösningar. Både med egen design och med samarbeten med erkända formgivare.Under möbelveckan lanserades flera nyheter och samarbetet med Form Us With Love, som bygger på att göra deras klassiska duschar uppdaterade, med smarta detaljer och stora glaspartier. Det ska dessutom bli enklare att köpa för dem som vill sätta sin personliga prägel på duschen.

SVEDBERGS_DUSCH_43215SUPERSTUDIO_verycamilla.designbloggarna.se

Smart med duschkabin på badkaret, Forsa i design av Form Us With Love.

SVEDBERGS_DUSCH_43242SUPERSTUDIO_2_verycamilla.designbloggarna.se

Snyggt och enkelt, en variant finns att få med gradient glas för att slippa insyn. Forsa av FUWL.

Svedbergs har även inlett ett annat designsamarbete med danska designduon Morten Voss och Stinne Knudsen.De har tagit fram en serie som är ren och avskalad med vackra detaljer, speciellt handtagen gillar jag.

verycamilla.designbloggarna.se_svedbergs_showroom_dk_lådaHandfatet är speciellt i sin form och känns väldigt bekant och dansk, serien heter DK.

Handfat_svedbergs_verycamilla2

Svedbergsverycamilla.designbloggarna.se_2DK_svartSnyggt, elegant och personligt, DK för Svedbergs gör badrummet till ett rum att visa upp?

Varför inte duka upp med det nya vardagsporslinet Hammershöi, från danska Kähler Design……

Hammershøi Bowls Ø130 White 1_verycamilla.designbloggarna.se

En vacker och stilren köksservis med historiska referenser. Den är inspirerad av den på sin tid världsberömde konstnären Svend Hammershöi, som var verksam i Kählers gamla verkstad under tidigt 1900-tal. Designern Hans-Christian Bauer har fört kulturskatten vidare med ett elegant och enkelt uttryck. Kähler Design firade 175 år förra året.

Hammershøi Grinders White and Marble_verycamilla.designbloggarna.se

Kählers nya vardagsservis med dekorativa räfflor i keramiken. Här introducerar de glas och ekträ, och likheten är slående med Svedbergs badrumsmöbel DK. Sitter den danska designen i generna, är det en ren tillfällighet att de ser så lika ut, har jag missat något? Grävandet i arkiven efter våra designarv håller jag högt, men detta kändes lite sökt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *