Tur på en torsdag

Vi hamnade på Fårösunds fästning i går av ren nyfikenhet och för att vi är bekanta med Peter och Cian som är så himla härliga och generösa människor. Hotellet som de har skapat ligger i Bungenäs på norra Gotland är unikt i sitt slag. Svenska försvaret byggde fortifikationer i sundet mellan Gotland och Fårö 1885-86 för att försvara sig mot ryssen, efter påtryckningar från fransmännen och engelsmännen, 1919 stängdes fortet och kanonerna monterades ner. När Peter och Cian kom hit för ett par år sedan fanns fortfarande taggtråden kvar som omgärdade byggnaderna mot land och nu finns bara de häftiga hållarna kvar som en spännande installation.

Farosundsfastningimage

Byggnaderna ligger inbäddade mellan höga gräsvallar och ger perfekt lä, här kan man verkligen varva ned och njuta av spabehandlingar och den fantastiska naturen.

Fårösunds fästningUtsikten mot Fårösund är fantastisk och där borta ligger en gammal engelsk kolerakyrkogård.

Fårösunds fästning

SPA Fårösunds fästningI poolutrymmet fanns förr kanonerna och fundamenten finns fortfarande kvar.

Fårösunds fästningHotllrum Fårösunds fästning

Lounge Fårsösunds fästning

Loungen är varm och ombonad med marockanska och indiska kuddar, här finns också en butik där man kan handla med sig något av känslan med sig hem.

Fårösunds fästning

Fårösunds fästning

DiningI vanliga fall sitter hotellgästerna vid det generösa bordet och äter, men just på torsdagarna är det grillbuffé utomhus och då är också andra besökare välkomna.

BBQ buffé Fårösunds fästningVi hade en väldig tur och Peter ordnade ett extrabord åt oss. Säkrast är att boka bord, varje torsdag kl 18.30 är det BBQ buffé.

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *