Trender 2017-Sluta inte att leka!

MW_Courtesy_MW_portrait_VerycamillaVad har dessa designherrar Stefano Giovannoni, Marcel Wanders, Jaime Hayon och Alberto Alessi gemensamt? Förutom att de har haft ofattbara framgångar med sin design och energi. Och att jag är barnsligt förtjust i deras alster?

BD_Showtime 10_Jaime Hayon_VerycamillaDesignbloggarna_Alessi Circus_Verycamilla.se_3538Jo, de  jobbar väldigt nära det lekfulla som ger ett designobjekt ett eget liv och en historia. Vi lever i en hemskt tid och vissa av oss vill aldrig bli vuxna. En skulle verkligen önska att vi kunde göra som Pippi och ta krumelurpiller ”och aldrig bliva stur.”

Stefano Giovannoni lanserade tillsammans med 25 andra formgivare formgjutna plastmöbler under namnet Qeebo, tillgängliga för många och säljs enbart på nätet.

Marcel Wanders har alltid skruvat på det invanda och har tagit traditionen en trappa upp. Tillsammans med Albert Alessi den störste och den barnsligaste av dem alla, skapade en cirkuskollektion, därför att han alltid har älskat cirkusen med clownerna och alla de andra figurerna. Jag skrev om mitt besök i Amsterdam då Alessi Circus kom till stan, Läs om det här!

Designbloggarna_Alessi Circus_Verycamilla.se_3523Designbloggarna_Alessi Circus_Verycamilla.se_3554Två versioner av Candy man, design Marcel Wanders för Alessi.

Designbloggarna_Alessi Circus_Verycamilla.se_3506Designbloggarna_Alessi Circus_Verycamilla.se_3556

Hur underbar är inte Starke mannen som gör vad som helst för att knäcka dina nötter!

Trendspaning _LDF 2016_C.Julner (1 av 1)BD Barcelonas showroom i London då de firade 10 års jubileum med Jaime Hayon på plats, syns till höger i fönstret. Jaime älskar aporna och det faktum att de är de enda djuren som man de facto kan leka med.

BD_Showtime 10_Jaime Hayon_2Verycamilla

Jaime Hayons strikta skåp Showtime ur jubileumskollektionen med de lekfulla olika benen för DB Barcelona. Han berättade att han hade bett olika personer komma med ben till hans studio. Hans mamma hade hittat ett av de svarvade.

Så en av nycklarna till 2017 års trender är, öppna ditt sinne och lek!

 

Foto:Qeebo, Marcel Wanders studio, BD Barcelona och Camilla Julner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *