Desingjunction London Design Festival 2016-Glass platter Nicholas Collins, Verycamilla.se

Trender 2017 med färg, neonskalan, OP, Art Deco och Miami

NU vill vi ha färg färg och återigen färg. Lekfulla och personliga färgsättningar är äntligen heta nu och det kan garanterat skapa harmoni i våra liv. Vi behöver omge oss med färg för att skapa balans. Lekfullhet kan säkert vara på sin plats också. Skit i trender, det är färg som gäller . Punkt slut.

Klara POP- , neon- och legofärger med rötter från Bauhaus. Senapsgult i olika nyanser med blått eller mörkblått kombinerat med matt guld. Petrolblått i olika toner till skiftningar i grönturkost, en bred 1970-tals färgpalett som får olika känsla beroende på material. Mörka träslag och gärna i det råa och opolerad finish. Fuskmarmor, ofta i textilprint och olika stenmaterial som blandas.

Målade väggar i hela egna färgpaletter, blir din personliga fond. Att blanda sina egna favoritfärger skapar ett personligt hem och det personliga är det som står högt i kurs under 2017.
DESIGNJUNCTION_LONDON_NICHOLAS COLLINS_Set of 3 occasional glass table N collins DBOptiskt i svart och vitt, som kontraster till all lekfull färg som kommer nu, glasbord från Nicholas Collins.

Lee Broom Opticality for LDF 2016 _Luke Hayes_VerycamillaLampor i kluster hos designundret Lee Broom, som håller till i Shoreditch, East End. Han fick mycket uppskattning för sina nya och lite mer tillgängliga kollektion Opticality. Presentationen i hans lilla showroom var väl genomförd med hjälp av spegelväggar visade han lampor som bildade hela kluster i bästa lekfulla Art Deco-stil.

DJ_LONDON_BETHAN GRAY_Paua Console_Verycamilla.se LDF_2016_Verycamilla-48

En stil som är enkel och elegant att ta till sig, men som kanske inte kommer att flytta in i våra svenska hem på bred front, är den lekfulla Memphisstilen vars återkomst vi har sett på de internationella designscenerna ett tag nu. De lite kitschiga karamelliga pastellfärgerna och formerna är en mix av 1920-talets Art Deco, 1950- och 80-tal.

Bethan Gray med sin läckra kollektion Shamisian i korallrosa och mörkgrått bord, sidebord och skåpet på eleganta smäckra ben. Möbler av världsklass som man gärna skulle vilja se mer av.

2016Tent/Superbrands_Jennifer Gray_Verycamilla.seInnovativ installation var ett bord med triangelformer i ett guldigt terrazzomaterial i marmorerat mintgrönt, laxrosa och grått av Jennifer Gray från Glasgow. Hon ställde ut på Tent/Superbrands i London i höstas. Bland trianglarna fanns en skålformad mortel i marmor för salt och en för peppar och en mortelkula i mässing, en kul och fin idé.

DJ_LONDON_WILLIAM BRANTON_IWilliam Brantons tygkollektion.

Credenza by Patricia Urquiola and Federico Pepe - Spazio Pontacc

Något av det vackraste jag har sett är glasskärmen Credenza i design av Patricia Urquiola och Fredrico Pepe, ett exempel på exklusivt hantverkskunnande av historiska mått. Skärmväggen, som också finns som skåp med blyinfattat glas tillverkas småskaligt och hantverksmässigt av far och son som tillverkar kyrkoglas enligt konstens alla regler till vardags. En makalös vacker(och exklusiv) vägg hos Editions Milano.

Foto:Pressbilder och Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *