Video source missing

Tradition säger något om vår tid

Marcel Wanders för Moooi om tradition

Fick tillfälle att prata med en av mina favoritformgivare i Milano. Lady Gaga of the Design har han kallats för av The New York Times och hans kreativitet vet inga gränser. Marcel Wanders som alltid har ett gott öga bakåt i tiden och minst två framåt, lanserade ett enormt praktverk med närbilder av de holländska mästarnas målningar från 1600-talet i fokus. Han tycker att om man inte har koll på sin historia, kan man inte skapa något som är av större vikt här och i morgon. Marcel arbetar med egna projekt med ett stort team för olika uppdragsgivare är också kreativ ledare och formgivare för det holländska Moooi. Moooi med tre o är holländska och betyder vacker och kärleksfull.

Marcel Wanders-moooi-delft-blue

Första gången jag såg Marcel Wanders verk i Milano var för tio år sedan med en gigantisk utställning med egna verk med enorma keramiska krukor i blå klassisk och traditionell Delft-målning. Delftfajansen var en enklare kvalité som producerades i Nederländerna och var inspirerat av kinesiskt benporslin från tidigt 1600-tal. Samlingen ovan är en mer sansad kollektion från Moooi och lite mer bruksvänlig.

Marce Wanders delftblue_8_flower

TulpanPyramid-Rijksmuseum Amsterdam

En äkta kinesisk tulpanpyramid från 1600-talet, finns på Rijksmuseum i Amsterdam. Tulpaner och kinesiskt porslin har det absolut finaste man kunde ha.

blowawayvase_0

Blow away vase

Blow away vase i Delftmålning, en av mina absoluta favoriter av Front Design för Moooi.

2016Ambiente-Marcel WandersC.Julner

Ambientemässan i Frankfurt lanserade Portugisiska Vista Alegre ett nytt premiumporslin i  design av Marcel Wanders.

VA_2495 VA_2491 VA_2490

Underbart vackert, modernt och användbart helt enkelt! Blue Wing för Vista Alegre.

 

 

Foto:Camilla Julner, Moooi och Vista Allegre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *