Kragelund_kommunikation_ifö

Till bords med en levande legend

Tiden rusar iväg och här kommer bilder från en inspirerande dag med lunch på designgalleriet A. Petersen i Köpenhamn. För de flesta danskarna behöver arkitekt Knud Holscher knappast någon större presentation, medvetet eller omedvetet har han lämnat avtryck i de privata och offentliga utrymmen under flera decennier: tunnelbaneskyltar i huvudstaden, och på Köpenhamns flygplats, Odense Universitetssjukhus och toaletter för Ifö som producerats i fler än 6.000.000 exemplar. Knud Holscher har kommit att bli oumbärlig i kategorin som handlar om vardaglig design.  Med stor ödmjukhet och humor berättade han om sin syn på arkitektur och industriformgivning, som ska skapa enkelhet för människor. Om saker som fungerar och därför glider lätt in i vårt dagliga liv och aktiviteter. Eftersom de är väl genomtänkta.2016_C_Julner_galleri.A.PetersenEn typisk Köpenhamnsk ”krage” till stadens träd i rostat järn ett av Holschers favoritmaterial.

2016_C_Julner_galleri.A.PetersenUtställningen firar den 85-årige Knud Holscher och visar hans verk. Möbler, tvättställ, bestick för Gense, kaffetermosar, dörrhandtag, listan är lång över Holschers verk.2016_C_Julner_galleri.A.Petersen

Supervacker och enkel i sin form, gjutjärnstallrik för George Jensen.

2016_C_Julner_galleri.A.Petersen

Vaser som bygger ut i bredd för större blomsterarrangemang.

2016_C_Julner_galleri.A.Petersen

Knud och vännen Ejnar Petersen som producerar Kjærholms stolar, har tillsammans designat och producerat ”The Last Chair”.

Kragelund_kommunikation_ifö

Kragelund_kommunikation_ifö

2016_C_Julner_galleri.A.Petersen

IFÖ lanserade sin senaste badrumskollektion Spira Art.

2016_C.Julner-IFO-event_workshop

Besök i den Köpenhamnska industrilokalen som rymmer Holscher Design Studio, gav mig vibbar från tider då Amager var det industriområde i orostade fastigheter och jag jobbade med teaterproduktion.2016_C.Julner-IFO-event_workshop2016_C.Julner-IFO-event_workshopWorkshop i förpackningsdesign. Hur gör man en äggförpackning som håller fall från 1 meter av ett A4 ark på 20 minuter. Kul att testa kreativiteten och grupparbete.

Kragelund_kommunikation_ifö

2016_C.Julner-IFO-event_workshopHanna, Hildur och Allan ser spänt på testet när vår grupps ägg fick den snyggaste förpackningen, men höll dessvärre inte måttet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *