Sommaren i City!?

Nu får Stockholms City får ett nytt vattenhål, inte bara för de törstiga och partysugna, utan också en ny konstscen. EXOPARK är lätt att ÄLSKA!

exopark.taket.verycamilla.se

Mikael Richters härliga och underfundiga skyltar sätter staden i nytt perspektiv.

Mitt på Sveavägen, nr 44 närmare bestämt, det gamla Skandiahuset som har varit under renovering sedan evigheter har nu fått ett ordentligt lyft! (ursäkta min göteborgska humor) På taket, inte New York eller Singapore högt, men ändå, på nionde våningen finns en tillfällig sommarbar Art Bar med en underbar skulpturpark som kurerats av Galleri Andersson/Sandström. Att se underbara Stockholm från ovan, ger någonting extra och är verkligen värt en omväg.

exopark.taket.Richter.Johannes.verycamilla.se

Väldigt kul med tanke på att min man arbetar med vägskyltar och att man ofta diskuterar säkerhet i kommunikationen med trafikanter. 

Kan detta vara ett nytt budskap för Trafikverket?

exopark.taket.Richter.Urbanero.verycamilla.seSmarta och snygga odlingskärl för micro odling, Urbanero, som blev utsedd till Årets Trädgårdsprodukt av Elmia Garden. Vallmo och små ekar som är också inplanterade och gör city till en oas.

exopark.taket.DJ.Richter.hotorgscity.verycamilla.se

Under invigningen av Art Bar tittade den efterlängtade solen fram och det gjorde inte så mycket att kön var oändligt långsam fram till baren, som drivs av Urban Deli och projekterats och gestaltats av Thomas Hämén och Absolut.

FullSizeRender 87exopark.taket.Richter.AdolfFredrik.verycamilla.seEtt stenkast ifrån där jag tillbringade mina första år i Adolf Fredriks församling.

exopark.taket.Richter.hotorgscity.verycamilla.se

Detta är en av mina favoriter, så tröstande och lugnande, återigen Mikael Richters skyltbudskap. Larmet från trafiken hörs inte och de ängslika gröna taket ger en skön distans. Just ljudet hade konstnären Thomas Hämén jobbat med i långa rörskulpturer, som är en spegling av stadens närhet och samtidigt långt borta.

exopark.taket.Richter.karlek.verycamilla.se

exopark.taket.Richter.Duarbast.verycamilla.se

exopark.taket.Cragg.verycamilla.seSkulptur av Tony Cragg med Kungstornen i bakgrunden.

Takbaren  öppnar i morgon och kommer att hålla öppet varje dag mellan kl 12.00- 22.00 vid ”bra” väder. Håll koll på Instagram och Urban Deli Sveavägen, om du är osäker på väderleken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *