Sneak preveiw- hemskt hemligt från Christian Lacroix 2016

C.LACROIX_SS16_C.Julner_verycamilla.designbloggarna.se

Jag fick tillfälle att se kollektionerna från Designers Guild och Christian Lacroix, det var tyg och tapet för vår och sommar 2016. De kommer att lanseras först i januari på Maison & Objets i Paris. Jag är vanligtvis väldigt lung i mina mönsterval, men just Christian Lacroix är en stor favorit som tilltalar mitt sydfranska sinne. Antingen i en stilig och elegant miljö med alla mönster som dundrar på i en härlig stilmix, eller lite uppstramat modernt med en grafisk rand och vitt. Lacroix har något för alla smaker.

 

Inspirationen till kollektionen heter INCROYABLES ET MERVEILLEUSES (bara ett sånt namn-otroliga och underbara) är blandade stycken och döpta med namn från den Franska revolutionen, Marie Antionette, Napoleon och Joséphine. Lacroix sticker ut hakan -igen, och jag tänker på den lilla Joséphine när jag ser de fina detaljerna och porträttet i de underbara trycket och som det brukar vara, en otrolig mönstermix. Stiliserade randiga rosor i lätt chinz och fotoprint, Malmaison, blandat med tunga broderier och fantastiska tryck på sammet. En spännande slags fiskbensmönstrad sammet som drar åt lite åttiotals Memphis-stuk. Låter  konstigt, ja vänta bara, tills det går att visa allt. Här kommer några fler sneakbilder så länge.

C.LACROIX_SS16_C.Julner_verycamilla.designbloggarna.se

C.LACROIX_SS16_Josephine:C.Julner_verycamilla.designbloggarna.se

Tungt broderi, Joséphine…

Men för den som inte kan vänta, och som har en mindre plånbok, finns möjligheten att skaffa sofföverdrag till IKEA-soffan Söderhamn, som enligt min mening är en otroligt snygg och lättplacerad soffa (som kan lätt bli en säng).

C.Julner_verycamilla.designbloggarna.seSoderhamn_christian-lacroix-bemz

Tyget som kommer från Lacroix’s kollektion Gardin Exo’chic Mediterranée och ingår med sofföverdraget i ett designsamarbete som kallas Bemz Limited Edition designer- curated, och är stylad av Sacha Walkhoff, som är chefsdesiger hos Christian Lacroix. Han har valt att styla soffan med kuddar från Bemz sortiment.

Christian-Lacroix-Soderhamn-Exotic-bemz

Här ser man att randigt fungerar  ihop med mönster för att liksom skärpa till sinnena. Ingen tygkollektion är komplett utan en eller ett par bra ränder lär den gamle Lorca ha sagt!

C.Julner_verycamilla.designbloggarna.seSoderhamn-ChristianLacroix-Bemz_1retouchBilder från Bemz, övriga bilder är mina egna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *