Sensommar med skön känsla för naturen

Sensommar och underbara augusti med blandade känslor av vemod och förväntningar inför en händelserik höst med kära återseenden. Här bjuder jag på en tillbakablick till ett härligt sommarhem i Roslagen vid Ålands hav. Tillsammans med fotografen Pierre Wester fångade vi det vackra ljuset vid havet en sensommardag.

P_Wester_C_JulnerHuset sträcker ut sig över berget i tre terrassplan och mot södra sidan ligger det stora utomhusköket, som har direktkontakt med den inre matplatsen.

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8069Hela fönsterpartiet viks åt sidan och ute blir inne. Materialen är råa som furu, plywood, glas och skinn samspelar med den karga naturen runtomkring.

P_Wester_C_JUlnerP_Wester_C_JUlnerHuset är ritat av arkitekterna Widjedal, Racki och Bergerhoffs, som har närstuderat tomten och tagit tillvara alla naturliga stenpartier. Alla rum har egen utgång direkt till trädäcket och nedanför ligger den gjutna poolen, perfekt för lite kyligare dagar. Fasaden är behandlad med järnvitriol och ramas in en den svarta konturlinjen. Vedeldad bastu och utomhus dusch ligger i ett litet separat hus.

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8044Stora glaspartier som tar in allt tänkbart ljus och naturen.

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8056Växtariet i mitten av huskroppen är upplyst mörka höstkvällar och har  skogens alla växter inplanerade, något som blommar varje månad; vitsippor, liljekonvalj, smultron, blåbär och hallon, som kommit dit av sig själv.

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8106

Små sovrum i den nedre avdelningen.

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8124

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8119

PhotoP_Wester_StylingC_Julner8063PhotoP_Wester_StylingC_Julner8145PhotoP_Wester_StylingC_Julner8141PhotoP_Wester_StylingC_Julner8082

Foto:Pierre Wester, styling/text:Camilla Julner.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *