Sång för min balkong

I brist på värme och balkongväder åkte jag till Älvsjö och Stockholmsmässan. Sent i år, men i alla fall trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar.

image image Plantagen visade en egen ovanligt snygg växtljuslampa Aoda i tre storlekar och formgivaren var på plats.

Odla ätbart.Vi storstadsbor är mer än någonsin besatta av att odla själva, i synnerhet det som är ätbart, berättade Johan Orre Hortonom på Plantagen. Antingen det handlar om en kryddväxt på balkongen, eller i amplar i fönstret. Brist på utrymmer behöver inte vara ett hinder för att äta egenodlade grönsaker och bär. Det var femte året som man presenterade ”Växttrender”. Här hör också det ökade intresset för luftrenande och syregivande gröna växter ihop med hälso- och miljötrenden. Eftersom jag har förmånen att ha både stor balkong och kolonilott är jag så sugen på att sätta igång, men det är lite för kallt fortfarande. Spanar in frö och plantnyheter så länge! Och inspireras av de fina balkongutställningarna.Rabarberträdgård nytt digitalt trädgårdsmagasin imagePå bhttp://­Rabarbertradgard.sealkongen hos ­Rabarberträdgårdar odlas ekologisk sötpotatis i PET/flaska och dukar med underbart jordgubbsporslin. Nytt digitalt trädgårdsmagasin med den inspirerande och kunniga redaktören Kerstin Engstrand.Balkongutstllningen Nordiska Trädgårdar

Afrikansk inspiration med djungeldrömmar av Anna-Karin Nyfjäll.

image

Gulligt hos Allt i Hemmet av Camilla Fürst och Hedvig Törneman.

image image image

Mycket gult och rosa i skir kombo och härliga kreativitet med inredning extra allt, hos Floristutbildarna.

Men min absoluta favorit är regnskogen från Brasilien av Birgitta Hylander med den underbara keramiken av Anette Jonsson Sundell.Regnskogsbalkong image image image image imageSnart mycket snart sitter jag och njuter av min egna balkong.

Foto: Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *