Sällan skådad grönska!?

Den långdragna kalla våren har i alla fall en fördel med sig; den underbara skira grönskan är något som vi får njuta lite extra av. I februari fick jag möjligheten att  försöka skapa denna känsla av nyutslagen skir grönska i alla nyanser av gulgrönt och grönt,  för Gods & Gårdar. Det är deras sida Handplockat som jag har stylat för juninumret, som just nyligen har kommit ut. Fotograferade gjorde Thomas Hjertén. Mitt tema är Jugend, eller Art Nouveau i modern ombonad känsla. Jag brukar alltid ha med en hel mängd rekvisita, som behövs för att få den rätta känslan i bilden. Det blir en del att släpa på, men är en trygghet att det finns några alternativ och jag vill verkligen känna att jag jobbar igenom alla alternativ. Jag hade tyg och tapeter från Designers Guild som fond och vackra antikviteter från Rörstrand och Bacchus Antik, Rehns Antikhandel hade rökbordet och det moderna superfina bordet kommer från Bucks and Spurs. (Mina mobilbilder är ingenting i jämförelse med hur det ser ut i tidningen.)

SetUp.DG.GodsGardar.designbloggarna.Verycamilla.se

Stilmix.DG-GodsGardar_verycamilla.se

Mattan kommer från Designers Guild och fåtöljen, Oscar & Clothilde. Den underbara blommiga kudden är en av mina favoriter från Missoni Home.

FullSizeRender 79

Tallkottekrukan i jugend, är helt underbar finns hos Bacchus Antik fin kombo med  Hornbräken.

FullSizeRender 80

Kuddar som man aldrig kan få för många av, Missoni Home och Matthew Williamson.

FullSizeRender 81

Jag älskar att blanda grönt och turkos, det svåra med den gröna färgen är bara att få fram den i print. Här är något av den rekvisitan , som blev oanvänt, men inte desto mindre fint. Tapet från Farrow & Ball och lampa från Vaughan.

Detalj.rorstrand.DG.designbloggarna.verycamilla.se

Älska maskrosor och stararnas huvuden på den lilla krukan, mer fin gammal Röstrand.

Detalj.rorstrand.DG.JUgend.designbloggarna.verycamilla.se

Lampan är  näst intill unik, och är lokalt tillverkad i Vasastan i Stockholm för cirka hundra år sedan. Odhners/Böhlmarks, finns fortfarande på Norrtullsgatan med sin lampaffär, men då för hundra år sedan hade de även egen fabrik…. Nu finns den vackra bronslampan på andra sidan Odenplan, hos Bacchus Antik, om den inte redan har sålts….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *