Säljer kändisar verkligen? Alltså i inredningsbranschen….!

Ja, en stilla undran… Jag vet att jag var rätt skeptisk då Lenny Kravitz uppenbarade sig i egenskap av formgivare, för Kartell på Milanomässan för ett par år sedan. Jag hade ju hört och gillat hans musik, ”nu hade han gått och blivit designer också”. Senare fick jag veta att ha också jobbar som inredningsarkitekt med specialiteter som skräddarsydda studios med penthouse i ett av de hetaste hotellen i Miami Beach. Så visst, det är fullt möjligt. I Tyskland på Heimtextil fick jag se ett exempel som är häftigt och mer roande än i min smak. Nämligen megakändisen och moderskaparen Harald Glööckler, med sitt egna POMPÖÖS DESIGN, visar han på både affärssinne och en viss självdistans..

Harald_Glööckler_tf.8_verycamilla.designbloggarna.se

Hans osannolika uppenbarelse är otroligt genomförd och varför inte ett påslakan i snyggaste scarfsmönstret?

verycamilla.designbloggarna.se_gloockler_heimtextil_CJulnerUrtjusiga förpackningar.

GloocklerSthl_light_Fair_C.JulnerOch så på Stockholm Furniture and Light Fair, då dök han upp igen. Hos Eglo Sverige, som representerar det Österrikiska företaget med kristall- och glaslampor. Just taklampan, i design Glööcckler,  skulle jag kunna tänka mig passar på flera ställen.

verycamilla.designbloggarna.se_gloockler_Sthlm_Light_Fair_CJulner.

 

Carim_Rashid_tf.10

En annan designkändis som också visade upp sig på Frankfurtmässan var Karim Rashid. Här tillsammans med en designstudent, som gjort en suuuuperfin tolkning av dirndel.

verycamilla.designbloggarna.se_BAck_exhibiton_HemitextilCJulner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *