Havelli Jaipur

Reva tar hem det bästa av Indien

Jag har haft en kamp med 40 000 bilder som har blockat min dator och nu har jag äntligen fått lite ordning. Eftersom jag föredrar att använda mina egna bilder i bloggen har den blivit lidande. Men här kommer lite plåster på såren med en betraktelse och en tillbakablick från en Indienresa hittat i mina bildarkiv.Jaipur_handprint_museumJag besökte den så kallade rosa staden, Jaipur i Rajasthan, en av höjdpunkterna var ett museum med fokus på handtryckt textil. Anokhi Museum of Hand Prints tar ett grepp med historik om tekniken som fortfarande används och kopplar ihop modern design från hela världen med block prints.

Reva home bed sheet collection

Så när Reva Hallbäck, en kollega och formgivare visade sin nya lakanskollektion för Reva Home i förra veckan på NK Classic Home blev jag väldigt lycklig. Hon har satsat på en produktion med ekologisk bomull med det indiska hantverket, men i sin egna design. Mönstrade underlakan till enfärgade påslakan i mjuka pastellfärger. På bilden en härlig chillifärg där mönstret på örngottet är tryckt i flera färger.

Men tillbaka till Jaipur, där också Reva producerar sina lakan.

Jaipur.Anoki_museumAnoki Museum of hand printAnoki Museum of hand print JaipurAnoki Museum of hand printPå Anoki Museum visas ritningar och mönsterskisser som ska bli som ska bli utmejslade i trä.

Anoki museum of hand print_Jaipur

Blocken har en färg för varje mönsterdel som ska passa in i varandra.

Anoki museum of hand printHantverket med träblocken i detaljrika mönster är avancerat. Guiden visar och berättar.

Anoki museum of hand printHandtryck med flera färger.

Work in progress at Anoki Museum of hand print.Reva Home collection 2016Reva berättar om sitt samarbete med sin producent som är ett litet familjeföretag.

Reva Home collection 2016Reva Home collection 2016Ljuvliga pasteller och fina mönster.

Reva Home collection 2016Jag gillar speciellt de fina detaljerna som paspoaler och de små fina tygpåsarna med tofsar, som påslakanen kommer i.

Reva Home

Reva Home collection 2016Reva har transformerat den indiska traditionen till en Skandinaviskt snygg och skön bäddkollektion att drömma om.

Reva Hallbäck Reva har all anledning att vara stolt över den fina kollektionen som nu finns både på Nk och Åhléns City i Stockholm och i egna webbshoppen.

Havelli JaipurFoto: Camilla Julner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *