ProspectPark.Smorgasburg. Verycamilla.se

Ready for Smorgasburg?

Ja, snart är det dags för smörgåsbordet, med mina favorit sillar och knäckebröd, men om du är i New York kan du ta dig till Brooklyn, där finns SMORGASBURG, som är något helt annat. Här finns lokala matproducenter med det bästa av all världens matkulturer som samlats i USA. The New York Times har kallat det för The Woodstock of eating, och andra för den bästa kulinariska matupplevelsen i New York. Smorgasburg finns i Williamsburg på lördagar och på söndagar i hjärtat av Prospect Park, är en fantastisk upplevelse, (från april till oktober). En välorganiserad matfestival i hjärtat av den vackra parken mitt i Brooklyn med sina 3 miljoner innevånare och besökande turister, man räknar med 20-30 000 besökare varje helg, men det blir inte för trångt för här räknas alla in av vakter och det finns en maxgräns på hur många som får komma in samtidigt. Med fräscha toaletter, handfat, vattenstationer och bankomater,på plats-här har man verkligen tänkt på allt! Inträdet är fritt och ingen av de etthundra matstånden är det andra likt.

ProspetcPark.Turtles.Vercamilla.se

Ja du ser rätt, i dammen bor massor med sköldpaddor. Prospect Park är formgiven av samma landskapsarkitekt som gjorde Central Park. I folkmun sägs det att först anlades Central Park, sen Prospect Park och då blev allt rätt!

Crowd-Smorgarburg.Verycamilla.se

Smorgasburg July 2016 in Williamsburg, Brooklyn, NY

Smorgasburg July 2016 in Williamsburg, Brooklyn, NY

 

ProspectPark.Lobster.Verycamilla.seDon’t be shell fish, står det på dricksburken hos Red Hook Lobster Roll från södra Brooklyn. Lobster roll är en klar hit!

Cevice.Smorgasburg.Brooklyn. Verycamilla.seJag gillade speciellt cevichen från Peru.

Grilled-Corn-Smorgasburg-verycamilla.se

Och grillad mexikanskt kryddade majskolvar

SSpicy.Grilled-Corn-Smorgasburg-verycamilla.seMen bäst var nog den chillikryddade fina mangon.

Trevlig mathelg!

Hitta på kartan till Prospect Park.

Öppettider kl 11-18.

 

Foto Camilla Julner och Smorgasburg/John von Pamer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *