Pure Morris Textile WMorris andCo

Pure Love Pure Morris

Underbart helt enkelt, så är det. Jag fick förmånen att se den nya tapet- och textilkollektionen av Morris & Co, som är uppdaterad och modern för en ny målgrupp, som kanske tycker att William Morris mönster känns för mycket Arts and Crafts och färgglada, för etablerade och för historiska….Chockerande för de frälsta William Morris-dyrkarna och stilmässigt tillgängligt för fler. Originalkollektionerna kommer att finnas kvar och kommer med nytillskott i framtiden.

WMorris_wallpaperEtt av de fantastiska blocktrycken i original på papper,  ursprungligen tycktes de i ett flertal kulörer och nu är det en mer grafisk känsla och på det viset kommer den eleganta designen fram.

Pure Morris är en nygammal kollektion som är själva essensen i den mönsterskatt från de anrika arkiven. Jag träffade Alison Gee, som är chefsdesigner hos Morris & Co. Hon har arbetat utifrån de stora blocktrycken med en hantverksmässig approach med att måla upp gamla mönster i en eller ett fåtal kulörer i både tapet och textil.

Pure MorrisEtt annat original ur arkiven.

Pure Morris

Pure MorrisSkandinaviska svala färger gör mönstren mer lättplacerade.

Pure MorrisEtt original blocktryck för taktapeter ur William Morris arkiv.

W.Morris and CoÄnnu ett häftigt original ur Morris skattkammare Batchelors Button.

Bachelors Button Pure MorrisSom målades om av Alison med stor respekt för original och hantverk, denna Batchelor Button kommer i extra breda våder, helt otroligt vackert.

 

William Morris Kollektionen presenterades med en rar film och en vacker pre Raphaelitisk flicka som svepte in sig med vackra tyger som broderats och tryckts i Morris mönster.

 

Som påminde mig om en bild som jag gjorde för ett par år sedan med David Bicho.

VnH_2112_David_BichoHommage till Irving Penn, min styling foto:David Bicho.

Sheers Pure MorrisBroderier och på tunnaste materialen och linne.

Sheers Pure Morris Sheers Pure Morris

Prints Pure Morris

Prints Pure Morris

Pure Morris kollektionen kommer den 28 juni 2016.

 

Foto:Camilla Julner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *