Yayoi Kusama polka dots

Prickigt, prickigt, ja jag ser prickar överallt!

Drabbats av prickarna och livshistorien om Yayoi Kusama på Moderna museet och Ark Des. Såg utställningen första gången en regnig söndag och sedan en solig dag som avslutades i den underbara trädgården, då Trendgruppen bjöd på sommarfest. Passar lika bra i regn som sol med andra ord och jag blev lika glad och drabbad båda gångerna. Missa inte sommarens coolaste utställning In Infinity ( I oändligheten) i Stockholm som pågår tom 11 september!Yayoi Kusama LV MM ArkDesFrån ett skyltfönster för Louis Vuitton i samarbete med Marc Jacobs 2012 med en docka föreställandes Yayoi Kusama  på Moderna Museet ArkDes i Stockholm.

Yayoi Kusama Moderna Museet ArkDes Stockholm

För Kusama har det aldrig funnits skarpa gränser mellan konst, design och mode. Hon har verkat som performanceartist, kläddesigner med företaget The Nude Fashion Company redan 1969 i New York, tidningen Kusama’s Orgy är bara några exempel från tidiga år. En hel del filmmaterial finns i utställningen. Kusama föddes 1929 och har fascinerat publiken i över 60 år och hon är fortfarande verksam i Tokyo. Se utställningen själv och lär om Yayoi Kusamas spännande konst och liv.

Yayoi Kusama Moderna Museet ArkDes Stockholm

SparaPumpa Yayoi Kusama MM Ark DesYayoi Kusama pumpkin

Yayoi Kusama polka dotsYayoi Kusama polka dotsYayoi Kusama polka dotsYayoi Kusama pumpkinsYayoi Kusama Yayoi Kusama polka dots treesTill och med i den underbara trädgården med Bloms Café kan man glädjas åt prickarna, till slut ser jag prickar överallt. Jag älskar det och har fotat dem, men mer om det i ett annat inlägg.

Foto: Camilla Julner.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *