Poetiska handsydda japanska skjortor

Shogo Hirata re:flectionsShogo Hirata heter textilkonstnären och modedesignern som är uppvuxen i Kyoto, Japan, som ställer ut just nu på Designgalleriet på Kammakargatan 52 i Stockholm. Missa inte denna utställningen ( till och med 23 december) som totalt knockade mig. Jag älskar textil där man tänjer på gränser och skapar något nytt med enkla tekniker, speciellt i kombination med hantverk med ett grafisk eller poetisk svårgripbart uttryck, ni fattar… ?

Att jag är utbildad sömmerska och det faktum att jag också har handtryckt tyger för att sedan sy, kanske gör att jag uppskattar just detta.

shogoemmirefelctionglasswebMönster av krossat glas.

shogoemmirefelctionmainwebPåsydda bröstbitar 

shogoemmirefelctionmodel1web

Fotograf:Emmi Roosling.

Utställningen re:flection är bara ett av alla spännande projekt där Shogo söker möjligheterna att göra unik design med olika tekniker. Här har han använt en process som kallas cyanotype och det är enkelt sett en slags fototeknik med UV-ljusexponering. Om man tänker att tyget är fotopappret som utsätts för ljus och mönstren eller bilden kommer av att föremål har placerats på tyget. Det blir en negativ bild, som fångar just den dagen, eftersom resultatet beror på väder och vind.

IMG_2707

Shogo Hirata Stefan Nilsson

Shogo är utbildad på Capellagården på Öland och bor numera i Göteborg där han arbete för modeföretaget Velour, som designer.

IMG_2710

IMG_2711

IMG_2712


IMG_2714

IMG_2715Utställningen pågår fram till och med den 23 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *