18a_vitra_groupshoot_glowchrome_panton_dark.Verycamilla

Planering för Party, Paris och lite Panton

Vilken rivstart på året och vilken vecka! Planerar och projektleder inför årets första party med Designbloggarna hos Gulled, som går av stapeln nästa vecka. Vi bjuder in en massa sköna människor som gillar att träffas och festa, efter mässdagar på Formex. Vi är i det snygga showroomet hos Gulled på Söder. Det blir party och säkert dans, det brukar det bli.

 

Planerar för jobbresa direkt på lördag morgon. Kl 06.00 går planet till Paris och mässan Maison & Objets. Ska spana och skriva om den fina mässan, se en del utställningar, göra en intervju och lite ostron hinns det nog med. Jag blev så glad när jag såg den första rapporten från Kölnmässan Imm. Det är ju mässtider nu, förresten. Den bästa tiden av arbetsåret.

Panton först ut bland alla -68 barn

Där uppmärksammas den spektakulära Pantonstolen som på dagen firar 50-år i och med att den presenterades på Kölnmässan 1968. Det är den första cantileverstolen tillverkad av en enda plastbit, som kom i serieproduktion 1967 och visades för första gången på mässan.

50 år senare kommer denna limiterade utgåva;Panton Chrome och Panton Glow. Verner Panton hade alltid varit fascinerad av speglade ytor, och under sin karriär arbetade han konsekvent med en rad spegelverkningar i sitt arbete. Det syns i hans arbete med excentriska miljöer och inte minst i hans belysningar.

I och med dessa två Chrome och Glow är ett par av hans drömmar realiserade. Med dagens teknik har stolarna kunnat produceras i spegelblank metallisering som inte repas och ett inbäddat ljusalstrande pigment, är den självlysande.

Den lyser helt enkelt i mörkret efter att den alstrat solens ljus. Och är vacker om dagen.18b_vitra_groupshoot_glowchrome_panton_light.Verycamilla

Och den ljusnade framtid är vår! Vi är i alla fall på rätt sida av året.

Vill du läsa mer om Vitras designhistoriska arv, läs här.

Trevlig helg!

//Camilla

Foto:Vitra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *