möbelnyhet_Note_Design_Fogia

Nu börjar möbelnyheterna 2016 komma!

Möbelnyheter 2016

I går fick vi se några av årets möbelnyheter som kommer att presenteras i nästa vecka på Stockholmsmässan och årets höjdpunkt Stockholm Furniture Fair!

Fogia bjöd in för att visa upp sin nya möbelkollektion i sina fantastiska lokaler i Finnboda i utkanten av Stockholm. Fogia har samarbetat med Note Design Studio och andra duktiga formgivare, för att utveckla hela konceptet och tar ett helhetsgrepp, med en möbelkollektion som täcker det totala behovet av möbler i ett hem. (förutom sängar då kanske)

Nyheterna som vi fick se, det fanns en hel del som täckta med lakan och sparas tills nästa vecka och mässan, är av hög hantverksmässig kvalité.

Arch_hylla-möbelnyheter_Note DesignHyllan Arch är en av mina favoriter. Den känns lite femtiotalsretro och bågformen är populär. Tänker då på en av de nya tapeterna från Eco tapeter i formgivning av Front Design. Och på Monica Försters hylla Flying Rings för Gärsnäs, som kom för ett par år sedan.

Arch_Front_eco_wallpaper

Tapeten har en känsla av handskissat, som är så läcker, jag använde den till en fotografering i början av veckan.

Soffa-möbelnyheter

Bågformer har också soffan som vilar på ett träfundament.

Tabula_bord_terazzo_Note_Design

Sköna skinnsoffan Tiki av Andreas Engesvik kom förra året.Terazzoborden är nya för i år.

Stol-Figurine-Note-Design_FogiaTrästolen Figurine är den första på många år hos Fogia, som har stakat ut en helt ny stil.

Matta_kuddar_Fogia

Mattorna, plädarna och kuddarna kom längst ner på min lista, de kändes inte helt unika och kvalitéerna var inte så sköna. Ser verkligen fram emot att se resten av kollektionen på Stockholmsmässan i nästa vecka.

Foto: Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *