Nika Zupanc Bosa Store

Nu blev jag sådär kär-igen!

Underbar designhumor och vackra lekfulla skulpturer, i Bosa Store, en alldeles egen fin butik i Stockholm, som kunde ha legat i Milano eller Miami. Keramik från Veneto i Italien och glasskulpturer producerat i Tjeckien i formgivning av Jaime Hayon, Nika Zupanc, Sam Baron och Luca Nichetto. Nika Zupancs porslinsdocka med det lilla hjärtat som har ett litet utrymme i det större hjärtat är så näpet och är garanterat en leksak bara för vuxna! Jag blev så himla lycklig när jag hittade hit i går. Och så slipper jag blogga om midsommar!

Bosa StoreMasker av Jaime Hayon, fina vaser och ett litet bord. Även butiksinredningen har Hayon ritat.

Bosa Store HayonBosa Store HayonBosa Store HayonBosa StoreBosa StoreSam Baron bondesonen som skapat burkar med djurväsen är underbara.

Bosa StoreBosa StoreBosa StoreBosa StoreHopebird460706279947 och T-Table av Hayon. Linda Perini är inredare och ville så hett använda Bosas fina skulpturer och lampor i sina projekt att hon bestämde sig för att ta in dem till Svergie. I och med butiken på Sibyllegatan 22 är hon sedan ett par månader den första Bosa Store i världen. Nu har hon utökat sitt utbud med Luca Nichettas mindre glasfigurer som är helt makalösa. Mer om dem i senare inlägg. Alla glasyrer finns på display och skulpturerna kan beställas I alla personliga favoritutföranden. Så totalt glamouröst underbart och väldigt onyttigt. Jag vill ha allt!

 

Glad midsommar alla kära!

Foto:Camilla Julner

FotoSpara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *