Video source missing

När robotdammsugare ska göra jobbet-life hack eller?

Gissa om jag och min man Tomas var förväntansfulla när vi fick chansen att testa den nya robotdammsugaren PUREi9 som enligt tillverkaren Electrolux, verkligen ska göra jobbet. Till skillnad mot många av deras konkurrenter, har de lyssnat på  robotdammsugaranvändare över hela världen och verkligen fixat allt som ska göra det till en ren fröjd att komma hem. (Här kan du läsa om min vision och gestaltning hemma hos tre olika familjer, om vad de gör när de inte behöver städa.)

Så att vi ska kunna resa, jobba, träna och roa oss ännu mer, utan dåligt samvete.  Eller? Hur gick det egentligen?

Här testet och mitt ärliga omdöme.

Hungrig-2Robotdammsugare_Electrolux_Purei9_Verycamilla.se

Robotdammsugare som gör jobbet när vi är ute och reser

Smidig av nätt, kommer den i en tygpåse, likt ett par lyxiga skor i en fin kartong. Enkel och snabbt att koppla in, med ett redan laddat batteri, perfekt att använda redan på julafton om man i den händelse skulle ha fått den i julklapp och granen redan börjat barra. Onödigt att läsa instruktionsboken, för det har utvecklingsmänninskorna på Electrolux lab redan fattat, att vi vanliga inte orkar läsa manualer.

Ladda ner appen (om du inte som jag har fullt i mobiltelefonen med 15 000 bilder och absolut inte har plats med en enda app till) Döp din nya kompis till valfritt namn. Vi döpte henne till Nonna, eftersom vi inte har någon mormor, eller farmor i närheten. Åh, vilka band vi ska få, Nonna och vi, tänkte jag. Hon kommer nämligen att städa när vi ber henne och vi behöver inte vara hemma. Bara aktivera henne med appen, eller boka in tid för dammsugning. Och hon kräver ingenting, för hon har sitt bo under soffan och sköter sig själv. För det mesta.

_3Robotdammsugare_Electrolux_Purei9_Verycamilla.se

Snabb som tusan och blir oskarp på bild, in action.

Första problemet, Nonna gillar inte solljus och svarta golv

Ajajaj, för just när solen ligger på om förmiddagarna, så syns ju vart enda dammkorn och mina ljusa hårstrån. Får förklarat att den annars utmärkta 3D Vision med IR-laser går på samma frekvens som solens strålar. OK, vi som redan är väldigt kära i Nonna säger att då får vi väl ställa in städningen till eftermiddagar och kvällar. (trots att vi oftast är hemma då) Speciellt Tomas vill verkligen köpa en egen robotdammsugare, men jag vill ju i alla fall veta att det funkar som det ska först. Vi har ju chansen att prova på.

Purei9_Mapping_Shale_Grey_verycamilla.designbloggarna.se

Fastnar inte under möbler och har ett rörelsemönster som funkar överallt, typ.

_4Robotdammsugare_Electrolux_Purei9_Verycamilla.se

När jag är hemma och pratar och pysslar med min nya kompis robotdammsugaren går allt så smidigt och fint. Fast det är ganska hög volym på henne, det är ju meningen att hon ska göra sitt när en inte är hemma, så då spelar det ingen roll om det låter mycket. Det är otroligt hur mycket damm och smuts det samlas på kort tid. Trots att en tror att det är städat rätt nyligen, blir den genomskinliga dammbehållaren snabbt full och det är i gengäld dammfritt på golven.

Hungrig-2Robotdammsugare_Electrolux_Purei9_Verycamilla.seMen när jag har lämnat Nonna ensam och kommer hem två gånger i följd, har hon hungrigt mumsat på fransarna på vår antika Kelim-matta, tills batteriet är slut. Då får jag nog. Om vi ska nånting kvar av vår älsklingsmatta får vi nog välja. Då blir valet att fortsätta och dammsuga själva, så länge vi kan.

Tack för testet och bättre lycka till lilla Nonna i andra hem.

Camilla & Tomas Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *