Reception_Andaz_hotel-6Moooi_Verycamilla.se

Moooi i London, New York och nu Stockholm!

Med stora förväntningar ser jag fram emot att Moooi öppnar sitt egna showroom i Stockholm. Jag har cyklat förbi  lokalen på Norr Mälarstrand i snart ett halvår och nu blir det äntligen dags för invigning!

 

Lady Gaga of the Design world, så har Marcel Wanders, som är kreativ chef för Moooi kallats för av The New York Times och hans kreativitet vet inga gränser.Designspråket är överraskande och humoristisk med en flirt med kulturarvet. Efter mer än 25 produktiva år har det hunnit bli fler än 1700 objekt. Min bloggkollega Jimmy Schönning är minst lika förväntansfull och skrev om öppningen i veckan.

 

Jag har träffat Marcel ett par gånger och gjort ett par intervjuer med honom och skrivit om hans stora retrospektiva utställning det moderna konstmuseet Stedelijk museum i hemstaden Amsterdam, som så småningom också kom till Paris, på Centre Pompidou.

Jag var nyfiken på utställningen och besökte Amsterdam och blev inte besviken. Den presenterades både konceptuellt i kronologisk ordning och som en teatralisk betraktelse. Det blev stor succé och antalet besökare var mer än 50 % än vad man hade hoppats på. Utställningen kom att bli en tid för för Marcel att reflektera och konstaterande att den professionella riktningen alltid har varit den samma.

Du kan läsa om utställningen här.

Vid 50 års ålder hade han redan en gigantisk produktion att se tillbaka på. Med kunder som Alessi, Bisazza, Flos, KLM, Magis, Vitra, Puma Cappellini, B & B Italia och Moroso.

Här kan du läsa om samarbetet med Alessi Circus, som jag skrev om i bloggen.

 

andaz_hotel_Wanders7Moooi_Verycamilla.se

Designhotellet Andaz i Amsterdam är helt inrett av Marcel Wanders och Moooi.

Marcel Wanders med designteam har inrett många lyxiga designerhotell över världen, senast i Doha. Inte minst Andaz hotel i Amsterdam  som ligger Prinzengracht. Hela designberättelsen bygger på en sagolik historia där en kan ställa en fråga till prinsen som uppfyller dina drömmar om du bara kan höra det han säger!

Delft_Armchair_London_Moooi-3Moooi_Verycamilla.se

London showroomet öppnade förra året.

New-York_ShowroomMoooi_Verycamilla.se

Mooois showroom i New York öppnade i våras.

Nu ska jag iväg på invigningskalaset och jag ber att få återkomma om det är så fint som jag hoppas!

Foto:Camilla Julner

P.S. Moooi har showroom i Tokyo också. D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *