Mönsterkick i Frankfurt

https://youtube.com/watch?v=iD7bCZKxDqYframeborder%3D0allowfullscreen

Äntligen har jag kommit ut ur min skrivbubbla med rapportering efter alla mässor med inspiration och maxat med intryck! Det började med Formex, sen direkt Stora Trenddagen, Heimtextil i Frankfurt och strax därefter Stockholm Furniture Fair. In emellan visningar och fester, var det jobb, införsäljning av jobb och några fotograferingar.

Så en liten snabb återblick av vad som egentligen hände i januari och februari….

Filmen ovan är från den otroligt inspirerande utställningen ”Theme Park” på Heimextil i Frankfurt, som skrev lite grann om tidigare, LÄS HÄR. Det nya greppet kring trender var att visa hur vi kan uppleva textil, i stället för att ställa ut fyra olika trender ville man visa upplevelsen och människan bakom en trend. Man ville ta fasta på att vi människor inte enbart är konsumenter, utan vi vill ha upplevelser och lägger mer om och mer pengar på just upplevelser.

Utställningen som kallas Experience är curerad av Messe Frankfurt och Stijlinstituut och sex internationella trendbyråer. Alla sinnen fick en dos av textilt hantverk, 3D teknik, ljus, interaktiva skulpturer, färg och mönsterstimulans. Just mönsterbilderna, var något som jag fastnade för och något som jag tänkt på, varför syntes det (nästan) ingenting av det på Stockholm Furniture Fair? Den tydliga flirten och och kopplingen till  Ettore Scottsass och Memphisgruppen, som startade 1981.

verycamilla.designbloggarna.se_Heimtextil_CamillaJulner_Mixology

Mönsterkick i temat Mixology på Frankfurtmässan.

verycamilla.designbloggarna.se_Heimtextil_CamillaJulner_Hommage_Ettore_Scottsass

Mina pigga fötter på Heimtextil.

verycamilla.designbloggarna.se_CamillaJulner_LondonÖnskar att jag hade dessa att trippa omkring i…. från London och Dover Street Market

Sedan Nathalie du Pasquiers mönster, hon ingick i den Milanobaserade Memphisgruppen, re-lanserades med sina häftiga mönster för Wrong for Hay, har det poppat upp en hel reportage i internationella inredningsmagasin, men här det verkar dröja…..

verycamilla.designbloggarna.se_nathalie_Du_Pasquier-WHNathalie du Pasquiers fina mönster, Wrong for Hay.

Comments 1

  1. Pingback: Får man verkligen göra så här? | Very Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *