Mer trädgård-kan inte få nog!

VäxthusVictorianskt

Varför inte ett litet viktorianskt växthus, Victorian Lodge på kolonilotten?

På den lilla charmiga trädgårdsmässan som pågår till och med söndag den 27 april, Rum & Trädgård på Kistamässan, kan man se bland annat Hartley Botanic  är världens mest exklusiva tillverkare av viktorianska växthus. Där finns inga invändiga stöttor, eller balkar och det är ingen kontakt mellan glas och metall.

Eller detta från Bossons?

VäxthusBossons

Rund

Mer inspiration från England. Detta är en speciell hyllning till de som kämpade med att överleva under världskrigen. Regeringar uppmanade kvinnorna att odla grönsaker och detta lär ha gjorts bland annat i London i bombkratrar. Cikelformade odlingar blev till en symbol för överlevnad, något som inspirerat Annelie Källberg på Norrby Trädgård i Tyresö. Annars var det rätt tunt på mässan med inspirationsutsällningar som var just, inspirerande. Men det  är en trevligare stämning än på Nordiska Trädgårdar, och det är bra föredrag att lyssna på, bland annat min favorit Bosse Rappne som föreläser om ”Kärleken till trädgård” från Ulriksdals Slottsträdgård. De och andra företag bjuder också på rådgivning om hus och trädgård. Annars finns det förstås sticklingar, lökar och knölar att handla. Jag gick loss på de supersnygga och o-gulliga arbetskläderna för kvinnor som inte vill vara blommiga. Kolla in Flora Manufaktur!

21425192-origpic-886879

21425192-origpic-7df5bf

21424986-origpic-4474cc

HelenaLumijärviBirgittaJohanssonFlora_Manufaktur

Montern hos designern och VD Helena Lumijärvi och hennes duktiga säljare Birgitta Johansson gick denimkläderna med strykande åtgång!

BordHälsinge

Fina nyproducerade möbler efter gammalt snitt från Åsbergsstolen med anor från 1700-talet, i Hälsingland klädda med tyg från Växbo Lin.

Strandfåtölj2

Varför inte en liten strandsoffa med inbyggd förvaring?

BlåvittporslinBlomsterlandet

Blomsterlandet har satsat på fin keramik från Portugal i blå/vitt, förutom trädgårdsprylar och plantor.

Brodera med blommor

Moderådets uppmaning, vackert!

Indiska dynor

Matchande dynor från Indiska.

Pil

Pilhäck har jag provat på kolonin till dess att man tvingade mig att ta bort den, deras rötter lär sprida sig mycket och passar inte på liten yta.

AnnaBuremalm

Härligt med kravodlat, från den största webbshoppen med ätbart, Klostra, där Anna Buremalm knäcker extra!

Jag köpta smarta potatishinkar för balkongen, men här finns också ”kvarterskrogar” för fjärilar och bin att sätta på balkongen… måste beställa det!

NadiaWedin

Annars hade Nadja Wedin, fångat dem fint på sina underbara brickor och kuddar.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *