”Runt Skeppsholmen rör sig Stockholms svarta vatten. På håll pustar den gamla smedjan och på kajen drar skeppsbyggaren sin hyvel. Inifrån restaurangen hörs slamret från kockar som vill göra alla mätta och mitt på gårdsplanen tronar röken, fylld med klassiska och nya smaker.”…. Så bjöds vi in till att fira nypremiären av Restaurang Hjerta. Synd bara att det kyliga vädret och kastvindarna höll oss ifrån den fina stora uteserveringen, för miljön och maten är verkligen så fantastisk som man kan förvänta sig. Det finns gott om plats inne och den sköna och avslappade stämningen var det inget fel på.
Med en meny komponerad av Malin Söderström bestående av bland annat förrätter som rökt hjorthjärta, grillad vit sparris, mellanrätter ( smart med mellanrätter) rökt Skagen på grillat surdegsbröd ( smakade väldigt spännande) och huvudrätter som hängmörad Entrecote med ramslök, kryddstekt ankbröst och inte minst Hjertas rökta mandelglass, gör att jag måste komma tillbaka…..hur smakar det!? Biff tartar, rökt pulled pork ( 4 timmar i röken) och den kallrökta laxen var gudomliga smakupplevelser till sjyssta priser… Så detta är sommarens Stockholmstips, helt klart!
Äkta gammal Citroën, The original food truck, som utomhusbar.
Rökt Skagen
Kallrökt ristad lax med syrad rödlök….mmmm!
Alla fick fina tatueringar