Lyckat samarbete på Svenskt Tenn

Som lovat i tidigare inlägg; utställningen Three Decades är skapad av den prisbelönta scenografen Maria Djurkovic. Hon är speciellt skicklig på att återskapa tidstypiska inredningar för teater och film. Resultatet  är ett mycket lyckat och spännande grepp som Svenskt Tenn har tagit i och med att de bjöd in henne. Att se Josef Franks tyger och Svenskt Tenns klassiker, blandat med nyheter och Marias lite annorlunda rekvisita ger verkligen en ytterligare dimension! Jag gillar det alldeles speciellt eftersom jag själv har jobbat med duktiga scenografer i mina tonårs år. Missa inte utställningen som  pågår tom den 29 mars. Men missa inte heller den otroliga historien och de sköna miljöerna med hennes scenografi i filmen The imitation game!

Åttiotalsmiljön med Josef Franks matta NR 19, Fornasettis porslin och möbeln i Memphisstil, känns aktuellt just nu.

Tulpanmönstret som man nästan blev helt mätt på är helt ok på den extra långa soffan.

verycamilla.designbloggarna.se_svenskttenn_threedecades_tvFemtiotals miljön har självklart den tidens nya möblering med tvskåpet och gardinen Terazzo….

verycamilla.designbloggarna.se_svenskt_tenn_three_decades-30tal

I trettiotals miljön blir det riktigt fint, men en tung engelsk förkrigstidskänsla. Kolla in mattan, den är faktiskt målad på golvet! Det är teater det!

Textilspända väggar med Rox & Fix, som dominerar hela rummet. Läckert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *