Lysande svenskar i New York #nycxdesign2017

Sitter med mina New York spaningar från bland annat NYCxDesign2017. Överflöd av material och bilder. Svårt att välja. Men har mina favoriter, bland de allra nyaste förtagen.

Måste visa!

Först HAHA med sin smarta och poetiska ljusstake Alia. Två olika gjutna former, i kromfärgad zink, en bygger en egen ljusstake, på det sätt du själv vill ha den. Du blir din egna formgivare. Vi har sett liknande förut och Alia känns väl genomarbetad och ger stor valfrihet. Taklamporna Rainbow är också så fina!

https://julner.se/wp-content/uploads/verycamilla/2017/06/07-HAHA.Verycamilla.se_.jpg

HAHA, Stockholm, Sweden

HAHA, består av Arash Eskafi och Yu-Chin Chiang, som träffades under Masters studierna på Konstfack, sommaren 2015 bildade de företaget tillsammans med Thomas Torninger. De har ställt ut både i Stockholm och i Milano, tidigare i år. Nu ställde de ut för första gången på mässan ICFF i New York och var mycket nöjda över uppmärksamheten och nya kontakter.

ICFF är Nordamerikas största möbel- och designmässa, som hålls vid Javits Center vid Hudson på Manhattan.

JWAD-pin-Verycamilla.seSkålarna Pin av Jonas Wagell för From the bay, Taiwan, som också visades på ICFF.

wander-light_grey2JWDA.Verycamilla.seInspirerad av rislampor är Wander light, av Jonas Wagell för From the bay. Denna i glas och stål. Lekfull form, lätt och underbar. From the bay, drivs av en amerikan i Taiwan och har den nordamerikanska marknaden som sitt sikte. Jonas Wagell har ritat den första kollektionen för det unga förtaget, som satsar på modern och unik vardagsdesign med möbler och belysning. Jonas är baserad i Stockholm och har haft många fina samarbeten med Design House Stockholm, Muuto, Normann Copenhagen och B Sweden för att nämna några.

 

Foto:Hahasthlm och From the bay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *