London feeling

Olika textila uttryck från London, äntligen lite mer inspiration från London Design Festival. Här kommer lite härlig inspiration!

LDF_2016_Verycamilla-4Charlene Mullen’s charmiga shop med kuddar (man kan inte får nog av kuddar, det vet till och med min man) dekorerade muggar och småserviser i benporslin, kort och posters. Finns på 7 Calvert Avenue i Shorditch.

LDF_2016_Verycamilla-2 LDF_2016_Verycamilla-3 Underbara uttryck på ugglorna och de avlånga kuddarna med broderade motiv från New York och London-motiv är helt enkelt, väldigt väldigt fina!

LDF_2016_VerycamillaMittemot på samma gata finns flera andra små design- och hantverksbutiker. Hos Luna and Curious visades bland annat superfina kuddar som har sitt ursprung i ett välgörenhetsprojekt som heter Fine Cell Works, där 70 volontärer har lärt upp fängelsekunder i hantverk och broderi.

SCPTextilesDe passar väldigt fint till de lite allmoge-modernistiska vävda bonaderna av Hannah Waldron som fanns hos SCP. Hon har vävt en hel kollektion för SCP och har för övrigt en helt fantastisk produktion av plädar och scarfs som finns att köpa i hennes webshop. Jag tycker mig ana en viss inspiration från Karin Larssons vävar från Sundborn, se här!

 

Fortsättning följer.

 

Trevlig helg!

Foto: Camilla Julner

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *