Lättsmält konst?

Fotogallerier och konstmässor som Affordable Art Fair on-line butiker med tillgänglig samtida fotografi, är inte längre ett nytt fenomen, utan något som samlar både nyfikna konstsamlare och nyvakna bildälskare. Härligt!

I helgen var jag och tittade på en hel del fint, som gav mersmak. Att konst och inredning, men kanske ännu mer fotografi fyller en stor del av det uppdaterade hemmet och ger inredningen en personlig prägel, kanske är helt överflödigt att säga? Eller som de själva säger: BUY ON THE SPOT, LOVE FOREVER.

EKPR_piQmo__VerycamillaFotografi av Magnus Lindqvist, som finns hos  piQmo, en av de utställande Oline-gallerierna på helgens Affordable Art Fair i Nacka Strand. Paula Lidström, som grundade piQmo för två år sedan, berättade att de erbjuder samtida skandinavisk fotokonst av både unga och etablerade fotografer, tillgängligt för alla i överkomliga priser, inramat och levererat till dörr. Allt är signerat, numrerat och man borgar för bästa kvalité med livstidsgaranti.

När Will Ramsay grundade Affordable Art Fair 1999 hade han som mål att göra samtida konst tillgänglig för alla. Samtidigt ville han visa att man inte behöver vara konstexpert eller miljonär för att njuta av eller köpa konst. Sedan dess har konstmässan blivit ett ledande skyltfönster för samtida konst i sjutton städer över hela världen. På mässan  kunde man också lyssna till intressanta föredrag om konst, konstsamlande och hur man hänger den, med mera.

George Oddner, vintage Verycamilla

Vintageprint, 1960-tals mode av George Oddner, hos Link Image Art Edition.

Daan Oude Elferink, Ronen Art Gallery

Daan Oude Elferink, som utforskar förfallna storslagna miljöer representeras av Ronen Art Gallery, en holländsk favorit. Påminner starkt om hur Moooi visar sina möbelkollektioner i Milano.

Daan Oude Elferink, Ronen Art Gallery VeryCamilla.Daan Oude Elferink, hos Ronen Art Gallery.

Christer Fjellis Fjellman Galeri Duerr, VeryCamilla

Christer ”Fjellis” Fjellmans bilder Slussen Mon Amour, ett vackert förfall av ett Slussen i förvandling fotograferat med sin mobilkamera, Galleri Duerr.

Som också visade Lina L. Bakers bedårande fotomontage, som finns både som dyrare original och som  mindre upplaga i en annan prisklass.

Lina L Baker. Galleri Duerr,Verycamilla.

Lina L. Bakers, Don’t feed the animals, Galleri Duerr.

IMG_4647Abslolut Art hade stor pekskärm och det är ”bara” att klicka hem lite  konst från flera konsthubbar runt om i Världen.

Absolut Art Verycamilla

Absolut Art från Los Angeles, Whitney Hubbs, Line Gesture. Upgrade your walls, säger de.

Mitt fotointresse startade en gång för länge sedan, på den analoga tiden, då eldsjälar som Lars Hall och Lennart Durehed startade upp Camera Obsura ett fotogalleri med inspiration från New York med spännande foto som man inte annars kunde se annat än på Moderna Museet. Bakom galleriet var den högt ansedda reklambyrån Hall & Cederquist. Det var fantastiska bilder i svart/vitt av Irving Penn, Richard Avedon, Christer Strömholm och vintageprintar av Jacques Henri Lartigue som också var till salu i källargalleriet i Gamla Stan, i Stockholm.

Numera finns många fototgallerier med SPÄNNANDE och tillgänglig fotokonst i Stockholm såsom Galleri Kontrast, Galleri Axel och nykomlingen Mindepartementet, med både foto och annan konst.

Dagmar Van Weeghel Public house of art Verycamilla

Slutligen två extremt häftiga bilder med styrka i svärtan av Dagmar Van Weeghel, som bott i Afrika i många år. Hon representerades av Public House of Art i Amsterdam, på Affordaable Art Fair.

Deras devis är

WE BELIVE ART IS FOR ALL

ART TO DISRUPT, NOT BANKRUPT.

Foto:Camilla Julner av nämnda fotografers verk.

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *