bed.Vaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se

Lurade av Air BnB i Phnom Penh?

Jag älskar Air BnB, har rest och bott många gånger och har på det hela varit väldigt nöjd. Det handlar om att bo i en hemmiljö, där en kan få hyra in sig i större eller mindre omfattning i ett hem. Få känsla av det lokala livet, liksom på riktigt och ha tillgång till ett kök för att kunna laga sin egna mat, efter besök på marknader.

Breakfast.Table.Vaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seMin man och jag är på en liten rundresa till Kambodja och Norra Thailand, sökte i huvudstaden Phnom Penh efter ett boende på Air BnB. Självklart kollade vi noga  både referenser och placering. Hittade ett väldigt fint ställe med rooftop infinity pool på nionde våningen och pickup service från flygplatsen. Vi kostade på lite extra, för det var min födelsedag och första stoppet efter en lång flygresa.( ca 800 kr/natt) Gissa om vi blev överraskade på vi mötte vår kontaktperson i hotellets foyer. Det var alltså ingen lägenhet, utan ett ganska nytt litet hotell, med så fina rum och en restaurang i våningen under själva poolen och det var blandat med mest yngre resanden från Europa.

Details.RoomVaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se

Fina ståldetaljer återkom lite på flera ställen.

RoomVaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se Betongväggar och golven lagda i fina bårdmönster med betongplattor, så man ofta ser i Frankrike.

Room2.Vaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se

RoomVaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seI Kambodja byggs det väldigt mycket och man har stor inspiration från grannlandet Thailand och försöker göra allt vad man kan för att marknadsföra sig. Mest vill man ha kinesiska och koreanska turister i jättekomplex. Visst det var ett bra grepp att finnas med nya personliga hotell dit många resanden gärna hittar sina personliga boenden, som Air bnb. Men det var inte riktigt det som vi förväntade oss. Vi fick otroligt fin service med att boka vår fortsatta resa till de gamla ruinerna i Angkor Wat och allt vad vi ville.

InfinityPool.Vaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se

PoolRooftopbar.Vaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se PoolsideVaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.se Rooftopbar.Vaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.sePoolen var superläcker, kanske lite liten och här kunde man ligga med sina trötta fötter rakt ner i vattnet.

ChilliMargueritasVaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seSun.Set-Vaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seRest-Wiev.Vaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seRest-Wiev.Vaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seFölsedagsfrukost.

LoungeVaycay_phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seSnygg lounge i restaurangen.

Shave-Vaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seMaken tog den obligatoriska rakningen med rakkniv i närheten av marknaden.

LotusVaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seLotusblommor i häftigt arrangemang.

W.LotusVaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seMer Lotus, önskar att jag kunde ta med mig dem hem.

FCC.MCVaycay_Phnom_Penh-Designbloggarna.Verycamilla.seTestade drinkar på den anrika korrenspondentklubben FCC,som var den enda öppna baren under belägringen. Här var en stor bild fotograferad av svenske fotografen Sjöberg. Han hade fångat stämningen när Röda Khmererna, tog över. 1, 6 miljoner Kambodjaner dog, framförallt intellektuella och utbildade, blev helt ursiningslöst torterade och avrättade.

Foto:Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *