Kreativitet från andra sidan Atlanten

På besök i det kreativa Miami och Wynwood walls, som på några år har vuxit upp till ett kreativt centrum med Street Art och muralmålningar öppet exponerade på gatan. Konsten har fått ett utrymme och möter en ny bredare publik. Området, som startades upp 2009 har vuxit ganska organiskt, och skillnaden från när jag var där för första gången för fyra år sedan, från ett slitet och ganska trist industriområde, med enstaka målningar, är att det har blivit ett lite coolare och trevligare ställe med många gallerier, ett par sköna restauranger, kafferosteri och nyöppnade butiker. Visst är det kommersiellt, och det finns  en hel del skolor och ideella organisationer, och det känns ändå som om det finns en edge kvar. Nu laddar hela Miami och Miami Beach för Art Basel, som hålls i början av december och drar tusentals besökare runt om i hela Miami. Här har ett helt kvarter har öppnats upp permanent för events, själva Wynwood walls, på N.W 2nd Avenue och 26th Street, Miami. Flera läckra och coola restauranger som  Wynwood Kitchen, en juicebar och gallerier ligger här. Vi var på Wynwood Diner, som var bra och hade DJ som spelade hög musik på lunchen. Läs mer om konstnärerna här. Det finns både konst- och matturer att boka in sig på, men det går väldigt bra att ta sig runt själv, om man vill gå i sin egen takt.C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6126-

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6127-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6128-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6130-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6132-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6134-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6137-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6139-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6140-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6141-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6143-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6148-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6155-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6157-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6158-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6168-Redigera

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6171-RedigeraHär hos Hype, i en hyrstudio spelade Kim Kardashian in en reklamfilm för en energidryck, och det har gett Wynwood mycket uppmärksamhet på senaste tiden.

C.Julner_Wynnwoodwalls_Miami.verycamilla.designbloggarna.seIMG_6172-RedigeraHos nyöppnade Marine Layer, det kaliforniska t-shirt märket, som har ”absurdly soft”-a kläder, berättade Joe att varje andra lördagen i månaden öppnar alla gallerier och butiker på Saturday Walk, med levande musik, bjuder på lokalt öl från Wynwoodbryggerierna och vin. Det brukar komma cirka 20 000 ”kidults”, ett bra drag, med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *