ATD_Home_PaletteDesk_CatchChair.Verycamilla.Designbloggarna

Kär i en lampa- en framtida klassiker

Harri Koskinen som anses vara den mest betydelsefulla nu levande finska designern har gjort det igen! Och jag är kär. Väl avvägd nätt liten avskalad form och spännande yta, ja trots sin blygsamma utstrålning, bordslampan Working Title table lamp för &tradition. Den är framtagen för våra skiftande behov av att ha en atmosfär av arbete i hemmet och en trevlig hemkänsla på jobbet. Lampan har en dimmer som också gör den till en myslampa, perfekt för sovrummet. Den borstade aluminiumfoten reflekterar ljuset mjukt. En klassisker och en drömlampa, helt enkelt! Återkommer till &traditon, som jag fick en pratstund med längre ned.

blocklamp_designhousestockholm-Verycamilla.Designbloggarna Harri Koskinen har arbetat med ljus i många olika former och material genom åren. Den kända Blocklight, som är en riktig klassiker för Design House Stockholm, finns bland annat på Moma i New York och har fått många fina designpriser. Lampan ligger fryst i ett glasblock likt is.

Harri.Koskinen.C.Julner-verycamilla.designbloggarnaTräffade Harri på Svenskt Tenn när han lanserade sin mässingslampa i form av en stiliserad monstera. Här sitter han i sin egenproducerade smarta bäddsoffa, som han producerar under Harri Koskinen Work, du kan läsa mer här.

Koskinen.Furniture.Verycamilla.DesignbloggarnaHans fina daybed och nätta fåtölj i Josef Franktyger är så fina.

Inventario.Verycamilla.designbloggarna I inspirationsmagasinet Inventario som ges ut av Foscarinis Beppe Finessi och skapas tillsammans med Artemio Croatto, läste jag en stor intervju om Harri Koskinen. Hans bakgrund med flera generationer timmermän och snickare, och uppväxtåren i hjärtat av Finland. Koskinens design har inte bara kommit de finska designföretagen till del, utan också italienska, japanska och innefattar glas, textil och trä. Gemensamt för all hans design är att han gör det med en trygg finess och funktion, som tål tidens tand.

Koskinen. Inventario.Verycamilla.designbloggarna Worktable.Andtradition.Verycamilla.DesignbloggarnaTillbaka till &tradition som precis som Design House Stockholm arbetar med många duktiga formgivare och producerar god design, som skall hålla över tid. Skillnaden är att &traditon också arbetar med klassiker, såväl som nyritat. På bilden Jaime Hayons vackra skrivbord.

Chair.Table.Andtradition.Verycamilla.DesignbloggarnaHayons, Catch lounge chair.

Lamps.Andtradition.Verycamilla.DesignbloggarnaRislamporna Formakami av Jaime Hayon och soffan av Luca Nichetto känns väl snart som designklassiker? Belysning i design av Verner Panton och Arne Jacobsen med flera kända formgivare, var basen i det ursprungliga sortimentet som numera har utökats med många fina möbler och mattor.

Martin.Kronbeck.Hansen.Andtradition.Verycamilla.Designbloggarna

Martin Kronbeck Hansen grundare av det unga danska designföretaget berättade om passionen att skapa tidlös design med avstamp i traditionen och med en fast blick in i framtiden. Konceptet som har blivit något av en framgångssaga. Jag ser fram emot framtiden.

 

Foto: &tradition, Design House Stockholm och Camilla Julner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *