Vinn två ”Kestit” bäddset från Finlayson

Julkalender lucka 6: Vinn två ”Kestit” bäddset från Finlayson!

Vinn två ”Kestit” bäddset från Finlayson till ett värde av totalt 1378 kr!

Just i dag firar våra finska vänner 100 år av självständighet, och vad passar då bättre än de fina bäddseten ”Kestit” i bomullssatin ur Finlaysons jubileumskollektion.

Gå in på Designbloggarnas Instagramsida och följ tävlingsinstruktionen där. Men skynda skynda, tävlingen pågår endast till och med 23:59 i kväll den 6/12. Kanske har du några som blir extra glada för just de här klapparna?

Vinn två ”Kestit” bäddset från Finlayson

Kestit ur den fina jubileumskollektionen Finland 100 år från Finlayson.

Men en stor portion humor och en känsla för kvalité (Öko-Tex*) har Finlayson tagit fram fin textil med en stark koppling till de gamla arkiven. Mönstret Kestit är hämtat från gamla sjukhustäcken och filtar som ritades för över hundra år sedan. De användes på Finlaysons egna sjukhus. Finlayson har ju i och för sig en historia som är äldre än själva Finlands. De är nästan dubbelt så gamla!

Ett annat välkänt mönster för alla finländare som legat inkallade i armén, är det blå/vit rutiga mönstret som klädde alla militärmadrasser. Jag tycker att det är med stor humor som Finlayson har återanvänt detta i en anarkistisk och kreativ ”lappad och lagad” version PUNNKA, som de sedan har sytt upp både påslakan, förkläden och handdukar i. Men så tar väl finländarna sig själva kanske inte på så blodigt allvar, utan med glimten i ögat.  Deras självständighet, kreativitet och sisu, däremot kan de bära med den äran!

Här kan du se hela Finlaysons jubileumskollektion.

 

*) Öko-Tex. Tyger som uppfyller den internationella Öko-Tex-standarden används i större delen av Finlaysons produkter. Öko-Tex standard 100-märket garanterar att produkterna är säkra för användarna. För att få märket ska textilerna kontrolleras av en oberoende forskningsanstalt som deltar i Öko-Tex-samarbetet.

Ha en fin självständighetsdag och stort grattis Finland!

//Camilla

P.S. Du glömmer väl inte att tävla i morgon, då är det Hanna Wendelbo som har något fint att dela med sig!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *