Jag blev kär i London, i en stadkant

Jag älskar textil och dess olika känslor som det kan framkalla. På London Design Festival, och utställningen Tent, blev jag dödsförälskad, i en stadkant…. hur nördigt som helst. Danska Karin Carlander, väver de mest underbara linnetextilier och förpackar dem i en supersnygg  och enkel förpackning. Hon har vävt i hela sitt liv och i sin egna studio sedan 1988, efter studier på den danska konstfack och praktik hos en frank vävare, som hade arbetat för Picasso och studieresor till Japan.

KCarlander lightblue photo OleAkhoej.verycamilla.designbloggarna.se

ZigZagKCarlander1 photoJeffHargrove.jpg

TextileNoVIT KCarlander photo OleAkhøjFörutom att lin har otroligt många bra användningsområden, vackra och miljövänliga egenskaper är det den äldsta textilfibern som är utvecklad av människan. Alla delar kan användas, så det behöver inte bli något spill. Den är helt nedbrytningsbar. Det är också den enda vegetabiliska fibern, som används för textilanvändning som växer i Europa.

TextileNo KCarlander2 photo JeffHargrove.verycamilla.designbloggarna.se

ZigZagKCarlander2 photoJeffHargrove.verycamilla.designbloggarna.sejpg

TextileNo TentLondon4 2015 photoCarolHuang.verycamilla.designbloggarna.se

Kollektionen TEXTIL No lanserade Karin under sommaren 2013 med målsättningen att ta sin egna handvävda design till ett modernt uttryck, med transparens och så få mellanhänder som möjligt. Designen bygger på tre principer; hållbarhetstänk i odling och produktion, multifunktion för användaren och mix-and-match färgpalett. Jag är helt såld och vill ha allt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *