Jag är kär… i en salladsslunga!

Hur kan det vara så att jag blir kär i en pryl när jag försöker göra mig av med saker i vårt nya hem? Joooo, om den är multifunktionell och i snygg färg… den får mig att längta till min egenodlade sallad. Sallad ska alltid sköljas väl och det har jag lärt mig i Frankrike, att den MÅSTE VARA ORDENTLIGT TORR. Så om salladsslungan dessutom går att använda som salladsskål och råkar vara gjord i ett försvarbart material som bambu ( som växer fort) -melamin… och är grå. Jag pratar om salladsslungan från Rig-Tig av Stelton, i design av Jens Fager, som har en bakgrund som kock förutom att han är en skicklig formgivare.

 (1)

Jens Fager berättar om sin salladsslunga i Steltons showroom.

 (2)

 (5)

Småskålar kan man inte ha för många av! Måtten 1, 2, 3 och 4 dl, användbara till småsåser och nötter, superfin mortel med lock, enkelt att använda och sätts in i kylen. Morteln, Crush-it, av Halskov & Dalsgaard, är nominerad till Ambientes designpris Design+.

20140227-145502.jpg

Åhhh gissa om jag blev glad när jag äntligen hittade Rig-Tigs produkter i en riktigt fin butik, på lunchen hos Voltaires restaurang i nedre botten på PUB.

Sop

Tar ingen plats- den japanskt lika sopborsten och skyffeln som hängs in i skåpet.

 (10)

Hos Stelton berättade att man har diskuterat sin syn på dansk design och vart den är på väg. Nydesign kallar man den och det är snyggt, med lite trädetaljer, sparsmakat, med mer koppar och lite sjuttiotals flirt, fast uppdaterat. Många vackra och högst användbara produkter kommer under våren i glas, porslin och andra praktiska material.

Årets superhit med koppar och metaller för den klassiska Steltonkannan  EM 77, har uppdaterats i nya färger. Nu med kopparens olika toner av oxider, från den blanka metallfärgen till den lite brunare och slutligen den kopparärgade gröna ton som inspirerats av köpenhamnstaken efter många år. Lite lustigt att ett annat danskt företag har haft exakt samma tanke när de 2012 lanserade ”sin” Copenhagen green, som sin limiterade kulör, på sophinkar, nämligen VIPP. Kunde Stelton inte har hittat på något eget?

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *