Brunch_Kitchen-and-Table-Norrmalm-Lounge.Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

Ja till brunch på en regnig söndag

Sponsrat inägg i samarbete med Clarion Sign och Kitchen & Table.

Med en mysig brunch, tyglar man höstdeppet en kulen söndag med ruskväder regn och stormiga vindar. Eller Frunch, Frukostmiddag, som farmor sa, eller det engelska BRINNER (breakfast for dinner, många frukostälskare äter det gärna frukost dygnet runt), eller LINNER (lunch+dinner). Oavsett vad man vill kalla sin måltid, finns det många namn på mat och rätter utan etikett. Som hos New Yorkbaserade svenske kocken Marcus Samuelssons nya restaurangkoncept Kitchen & Table, på Clarion Sign vid Norra Bantorget där Designbloggarna huserade förra helgen. Här kan du läsa vad Stinastrådar skriver om att jobba på hotell som frilansande skribent. Och vad Annettesskimmer skrev om vårt besök.

Brunch_Kitchen-and-Table-Norrmalm-Bar.Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

Baren som ligger direkt vid entrén och lobbyn är en naturlig samlingsplats för gäster och lokala besökare, med de stora fönstrens ljusinsläpp mot det fina Norra Bantorget. Den nya inredningen med en Skandinavisk atmosfär är möblerad med stolar och fåtöljer från Fritz Hansen i ljust trä, stenskivor, brunt skinn och svart med accenter i djup purpur och petrol. allt i design av Inside by Wingårdhs. Ambitionen är hög och här bjuds på musik och events med både levande musik och med hjälp av dj:s, flera dagar i veckan. Att man i baren serverar god drinkar och dessutom strävar efter att minimera organiskt avfall och har plastbantat gör inte saken sämre.

Brunch_Kitchen-and-Table-Norrmalm-Matsal.Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

I restaurangdelen bjuder man på den fria insynen i köket och på de ljusa träväggarna har man projektioner med ljusspel som syns väl på kvällarna. Här serveras lunch, middag och på helgerna brunch.

Table.mat.Verycamilla.designbloggarna.se

Stenborden görs större tack vare iläggsskivor som ligger utanför den inre bordsskivan.

Lax-Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

Menyn bygger på ”Urban Garden” där huvuddelen står för gröna rätter med sällskap av kött, fisk eller annat protein. Här är min härliga grillade laxforell med lättgrillade grönsaker med sesam- och thaidessing. Riktigt gott!

Table.Brunch.-Verycamilla.designbloggarna.se

Furniture.Brunch-Verycamilla.Designbloggarna.se

På söndagen rundade vi av vår konferens med en trevlig brunch, och jag var lite överraskad att buffén som jag avnjutit där tidigare inte längre finns kvar. Nu består menyn av mer eller mindre typiska brunchrätter.

Milk-shake.Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

Såhär glad blev Gretas20 när hon fick sin krämiga milkshake, Kärolin sitter bredvid.

Table.Vego.Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

Sluuuuurrrp sa det om Annettes amerikanska pannkakor, den grillade grönsaksplatån var inte lika omtyckt, verkade det som. Kimshikryddade french fries med en grön dippsås smakade urgott och mac and cheese, var milda med en smak som det förväntades.

Furniture.Brunch-Verycamilla.Designbloggarna.se

Min Virgin Mary, ett måste på brunch, fick sällskap av två små sliders med råbiff med höjdpunkten Eggs benedictine med babyspenat. Kan verkligen uppskatta att få maten med ”allt på en gång” nylagat och färskt, i stället för en buffé som stått uppställd en längre tid. Fast det är alltid gott att få ta för sig av läckerheter som lockar på en brunch.

Kitchen.Table-Brunch.Verycamilla.designbloggarna.se

Med lite god mat i goa vänners lag blir allt lite lättare och till och med himlen kanske lite blåare.

 

Foto: Clarion Sign och Camilla Julner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *