Morris_The Collector_2017_Wallpaper_48_LR_Verycamilla_designarkiv

I tapethimlen har Morris and Co grävt i sitt designarkiv

Ur designarkiv kommer ofta nya kollektioner och i går fick jag en sneak peak av årets mest underbara tyg- och tapetkollektion, hämtad ur William Morris’s mattsamlingar. Presentationen av Morris & Co’s The Collector hölls hos deras svenska agentur Frank & Cordinata av chefsarkivarien Keren Protheroe. Mina bloggkollegor Tapetmartin och Hannas Gröna Rum får ursäkta att jag är inne i tapetregionerna, men William Morris och hans demokratiska design genom Arts & Crafts är en av de mest älskade och uppskattade designarv vi har i Europa. Och så är det ju #wallpaperwednesday. Jag fick vara i tapethimlen en stund och kollektionen Archive IV lanseras först den 19:e september. Så här är bara att låta er inspireras. Sparar de fina bilderna av textilierna till en annan dag.

Morris_The Collector_2017_Acanthus_7_LR_Verycamilla.designarkivUppdaterad till ett modernt sammanhang ur Morris designarkiv

Acanthus- ett av de mest omtyckta mönstren ur designarkivet, som har ritats om en smula för att få ett annat djup och flöde. Och i en uppdaterad färgskala, som är så vacker och cool.

Morris_The Collector_2017_Acanthus_53_LR_Verycamilla.designarkiv

Morris_The Collector_2017_Acanthus_55_LR_Verycamilla.designarkiv Morris_The Collector_2017_Bullerswood_18_LR_Verycamilla.designarkiv

Att många av den ”nya mönstren” är hämtade från designskatten och alla vackra persiska mattor som William Morris samlade syns. Speciellt i detta, som är döpt Bullerswood, efter Bullers Wood House och en enormt stor persisk matta . Här är panelerna  140 centimeter breda och rapporten över 1 meter. Ett otroligt vacker konstverk som kräver lite rymd!

Morris_The Collector_2017_Bullerswood_61_LR_Verycamilla.designarkivSå fint med stolarna som är klädda i tygerna från den övriga kollektionen.

Morris_The Collector_2017_MorrisBellflowers_71_LR_Verycamilla.designarkivMer mattinspiration från Morris designarkiv, Bellflowers.

Morris_The Collector_2017_Snakeshead_62_LR_Verycamilla.designarkiv

Tapeten Snakehead i guldtoner och soffan i Acanthus i sammet- vilken dröm!

Morris_The Collector_2017_Wandle_8_LR_Verycamilla_designarkiv

Mönstret Wandle är också omritat, så att slingan fick en bättre lutning. Mönstret är döpt efter floden Wandle som flyter bakom de gamla ateljéerna i Merton Abbey där mattorna knöts för hand i slutet av 1880-talet.

Morris_The Collector_ 2017_Wandle_54_LR_Verycamilla.designarkiv

Morris_The Collector_2017_Wandle_67_LR_Verycamilla.designarkiv

Foto: Morris & Co.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *