House of Rym öppnar sin första butik

House of Rym är det passionerade inredningsföretaget som är resultatet av ett lyckligt möte mellan svensk design och tunisiska hantverkstraditioner. I förra veckan öppande de sin allra första egna butik på Hornsgatan 73 i Stockholm.

HouseOfRymExt

 

House of rym-foto-AnnikaRådlund-webb

‑Vi ville exportera vårt fantastiska tunisiska hantverk, som jag är så stolt över, berättade Rym vid butiksöppningen.

Isabelle Mc Allister, intervjuade ägarna Zied Youssef och Rym Tounsi i deras butik på Hornsgatan.

Foto:Annika Rådlund/alltombostad.se

KopparHouseOfRym

Det är framförallt deras härliga porslin med enkelt och mixbart mönster som fångat min uppmärksamhet tidigare på Formex.

CementplattorHouse OfRym

NYTT för hösten är de underbara cementklinkers, varje designer har gjort sin egna och de är helt underbara,blandade, eller som eget mönster. Mönstret är satt på djupet, något som gör det extra hållbart.

House of rym-designer-foto-Annika Rådlund-webb

Formgivarna Anna Backlund, Cecilia Pettersson, Emma von Brömssen och Elisabeth Dunker, var nöjda med den fina butiken, där deras produkter spelar huvudrollen. Foto:Annika Rådlund/alltombostad.se

HouseOfRymButInt

I butiken finns härliga handvävda ullmattor, tunisisk textil och badlakan Foutas, träskålar och skedar i olivträ, textilier, posters och cementklinkers, allt med i de fyras design. Dessutom finns svenska produkter som härliga tvålar och spa-produkter för att komplettera det egenproducerade. De ekologiska förpackningarna tar mesta möjliga hänsyn till miljön.

House OfRymFouta

UllmattorHouseOfRym

Handvävda ullmattor med lekfulla mönster Otis flat on his belly av Elisabeth Dunker och Flanky fields & mountain drops, Anna Backlund.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *