Handens verk står högt i kurs hos Burberry

Makers House Burberry och New Craftsmen bjöd på insikt och inspiration som slog det mesta i London under Fashion Week och London Design Festival. Följ med på resan till en oas och en historisk och romantisk tid med miniatyrverkstäder och installationer, för att beskåda och beundra de fantastiskt skickliga hantverken som ligger bakom den senaste modekollektionen från Burberry.

Burberry Makers House VerycamillaDen lummiga gården ramade in eventet med gipsskulpturer av klassiska förlagor, vackert dekorerat med grönt och vita blommor och doftande blommiga rökelser.

Burberry Makers House, VerycamillaBurberry Makers House, VerycamillaBurberry Makers House, VerycamillaVirgina Woolf, Burberry Makers House, VerycamillaVirginia Woolf skrev bland annat biografin om Orlando. Den har varit inspirationskällan till Burberrys kollektion som finns för omgående leverans, ett helt nytt grepp som de lanserade i under London Fashion Week.

Burberry Makers House, VerycamillaBroderi var bara ett av alla hantverk som visades upp i samarbetet med skickliga yrkesmän- och kvinnor.

Burberry Makers House VerycamillaBurberry Makers House, VerycamillaBurberry Makers House, VerycamillaHär fanns ett café och man kunde se och följa arbetet av skulptörer, sandgjutare, silk-screen tryckare, se experimentell design, traditionellt lackarbete, kalligrafer, modehistoria,  lära sig hur man lagar sina trasiga kläder, miniatyrporträttörer, bokbindare, patchwork,lyssna på läsning av teaterstycken och mycket mer.

Burberry Makers House, VerycamillaEn trappa upp fick vi se skyltdockor med den fantasiska modekollektionen som var inspirerad av Virigina Woolfs Orlando, och som fanns som present på premiärdagen till alla gäster. Den är egentligen en förtäckt skildring av en tid och ett liv som inspirerade henne och hennes livs kärlek Vita Sackville-West som bägge var medlemmar i Bloomsburygruppen. De levde i ett gränsland bortanför kön. De levde som den androgyne Orlando med både kvinnliga och manliga attribut.

Fortsättning följer….

Foto:Camilla Julner

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *