Eva.Solo_Table_grill_Verycamilla.Designblolggarna.se

Grillat och street food i asiatisk anda

Grillat i helgen? Drömmen om sommarens perfekta grillkvällar kommer allt närmare.

Ända sedan jag var liten har jag älskat att både diska och laga mat utomhus. Det är jag inte ensam om att göra. Njuter av att känna solen som gassar i ryggen vid diskbaljan vid uteköket, det är sommar, skärgård och lite lekstuga för mig. Fina utekök såg jag på hos Tranquilo Formex och från Hillerstorp på Per PRs pressdag och Eva Solo’s fina bordsgrillar är något av mina favoriter. Men först lite matinspiration från min resa till Kambodja och Thailand.

Cookin.Streetfood.BKK.Verycamilla.Designbloggarna Utanför hotell Mariott i Bangkok grillas och wokas det med stort utbud av färsk fisk och levande krabbor och humrar och olika mussel och skaldjur på trottoaren. Välj vilken du vill ha och den blir sedan tillagad framför dig. Kan inte bli bättre! Kolla in grillen….

Fish.Steetfood.BKK-Veryacmilla.Designbloggarna.seGrill.KohRohngS-verycamilla_designbloggarna.sePå ön Koh Rong Sanloem i Kambodja, åt vi grillbuffé som tillagats på piren. Alla som lämnade mer än 100 gram på tallriken fick böta efter vikt för att en hade tagit för mycket mat och lämnat. Den överblivna maten, från buffén, gavs åt behövande i byn.

Cooking.Streetfood-verycamilla.designbloggarna Lunchtid i Phnom Penh, Kambodja. Kvinnan i den fina väskaffären lagar mat utanför butiken, som de flesta andra. Det är inte många som har kylskåp hemma, men den stora marknaden erbjuder färska råvaror och en handlar flera gånger om dagen.

StreetFood.Verycamilla.Designbloggarna.sePå en av de stora marknaderna i Phnom Penh lagas maten medan du ser på.

Streetfood-Shianoukville_Verycamilla.designbloggarna2 På gatan i Shianoukville, Kambodja grillas det bläckfisk och räkor. Två spett för en dollar, med en otroligt god sweet chilisås.

Streetfood.Fish-S-Ville.Verycamilla.designbloggarna2Grilled.Fish Den godaste – och billigaste maten vi åt i Kambodja var i Shianoukville, på ett litet familjeägtställe, där allt lagades ute på gatan. Stora bord med alla från gammalmormor till småbarnen satt med och åt.

Streetfood.Snapper.2Fish-S-Ville.Verycamilla.designbloggarna Min red snapper med en kryddig marianad.

Streetfood.Snapper.Fish-S-Ville.Verycamilla.designbloggarna Smör och flera lager folie och en syrlig dressing till.

Streetfood.Snapper3.Fish-S-Ville.Verycamilla.designbloggarna Streetfood.Swardfish.Fish-S-Ville.Verycamilla.designbloggarna Svärdfisk som puttrat i olja och smör i ett folietråg, här fick också potatisen ”koka” in.

Tranquilo-Kitchen.Verycamilla-designbloggarna Så hemma nu då. Jag kan verkligen tänka mig det fina uteköket från Tranquilo som jag nämnde. De är specialiserade på utomhuskök och allt därtill, här med både gasring för wok och paella och den fina grill/woken, Tao som är tillverkad av återvunnen stål och lergods för att hålla värmen länge. Precis som de jag såg på gatorna i både Phonm Pehn och Bangkok, efter gammal tradition.

Tranquilo.Verycamilla.Designbloggarnava.Solo_Table_grill_Verycamilla.Designbloggarna.seEller en betydligt med elegant grill i keramik och stål, som funkar fint på bordet, från Eva Solo.

EvaSoloPlanchaGrill sidetableVerycamilla-designbloggarna.seeller den här varianten, också från Eva Solo med plancha som är ett stekbord, perfekt för småfisk som steks hela med het kryddmarinad.

Aminne-utekok-Hillerstorp.Verycamilla-designbloggarna.seKomplettera med Hillerstorps fina utomhuskök som har vatten och diskho i fina material. perfekt för min diskdröm.

Aminne-utekok-Hillerstorp.Verycamilla-designbloggarna.seSå kan grillsäsongen börja på allvar!

 

Foto: Camilla Julner, Tranquilo, Eva Solo och Hillerstorp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *