Grafiska former lyfter frukosten till en högre nivå

Härlig morgon med nya frukostfavoriter, när Rörstrand lanserade sitt senaste designsamarbete med Minimarket, närmare bestämt systrarna Elverstedt, Anna Lerinder är formansvarig i trion och har ritat ett härligt grafiskt frukostporslin.

Så roligt, för nummer ett; Pom & Flora har nyligen öppnat på Odengatan i Rajas gamla fina lokaler. Har länge varit ett stort fan av deras härliga sallader och soppor uppe på Söder. Nummer två; jag fick en ny favoritmugg och kanske har jag initierat varumärkeschefen att komma med en cappuccinokopp också!?  Rörstrands designsamarbeten med modedesigners, till exempel Filippa K, har har pågått länge (sedan 2003) och jag gillar speciellt hennes skålar och fat i serien Ink Lace.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_verycamillaNummer tre; Emma Olbers har inrett caféet med sina fina bord, Landala, som dessutom fått fina designpriser, här finns också hennes pinnsoffa finns att mysa i och stolar från Tre Sekel i Tibro.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 8Stolar från Emeco.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 4Det längsta bordet är 3,70 meter långt och funkar finfint för folk att sitta ”community” vid, generellt är det lite svårt i Sverige säger Anna, som driver Pom & Flora tillsammans med maken. Det är en underbart skön känsla i det bordet som är i massiv furu.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 9 kopiaDesignsystrarna Minimarket med sina fina muggar.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 9Vi bjöds på en härlig frukost, med briocher, nötkräm och Acaiskålar. Innanför köket finns en liten lokal som var inredd som en lägenhet. Där fick vi se servisen på olika sätt.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 4 kopiaI sängen, underbart här vill en bara krypa ner.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 2 kopiaPassar utmärkt på Aalto vagnen, här finns också servetter i samma fina mönster.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 8 kopia Kökshandduk och förvaringsburk i plåt. Alla delar är tänkta att fungera ihop med sånt som en redan har hemma, eller tillsammans. Och under hela dagens fikastunder.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 3Framför datorn med en fika.

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 5Här sitter hon varumärkeschefen  Eva Tiedman och jag fick tillfälle att berätta att jag  verkligen gillar den nya frukostserien, men sedan länge saknat en cappuccinokopp. Kanske kanske finns det utrymme för en i Minimarkets serie?

Designbloggarna_Minimarket_PomoFlora_Verycamilla.se 12Till och med soptunnan hade fått ett fint lock!

Designbloggarna_koppar_Verycamilla.se_5513Den fina temuggen sitter skönt i handen tackvare hänkeln som är speciell, lite Bauhaus och Art Deco. Den är redan min nya favorit.

Designbloggarna_koppar_Verycamilla.seRender 2Men jag skulle bli så himla glad om det gick? Jag önskar mig en cappuccinokopp till Minimarkets servis, såsom den enda jag har kvar från Nespressos serie, som kom för några år sedan. Rituals, design av de franska formgivarna Andree & Olivia Putman, den är perfekt för en dubbel cappuccino och den rundade foten passar perfekt på fatet. En detalj som återfinns också i Minimarkets koppar.

Designbloggarna_koppar_Verycamilla.seRender

En mittemellan kopp, men som tar fram kaffets smaker och som på café, fast hemma.

En kan ju alltid önska?!

Foto:Camilla Julner

Comments 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *