Golvtrender enligt Tarkett_Lamin´art_Manor_Oak_Vogue.Verycamilla

Golvtrender 2018-2019 enligt Tarkett

SPONSRAT INLÄGG I SAMARBETE MED TARKETT

Golvtrender 2018-2019 enligt Tarkett

Såhär i slutet av året duggar det tätt med årets bästa-listor och trendspaningar. Inom mode och inredning, som så många andra områden. Vi står inför summering av året som gått och kanske med en självanalys, för att ta nya steg framåt. Jag var på en presentation av det globala golvföretaget Tarketts spaning om golvtrender 2018-2019 och lansering av en fin lookbook. Framfört av Tarketts kreative chef Florian Bougault, som också kommer till Designbloggarnas VIP-fest den 18 januari. Han är också designer och AD och vill egentligen inte säga ordet TRENDER och jag kan bara hålla med. En trend är ju ingenting som uppstår och skiftar över en natt, det är strömningar. Det är redan många år som vi har pratat om hur vi plockar in naturen i våra hem och klassisk inredning, till exempel. Nu gör vi det igen, fast med nya ögon. Det är Tarketts designteam som har tagit fram LookBook 2018-2019, baserad på trendrapporter och trendspaningar från hela världen och har arbetat fram fyra golvtender. För är det någonting som har hänt under senaste åren, så är det med nya ögon på golven både med nya hållbara material och färg och form.

Oh Happy Days

Den första trenden, Oh Happy Days utmanar det strikta med det lekfulla, unga fräscha uttrycket med olika ytor och stukturer i pigga mönsterbilder.

golvtrenderTarkett_Trend_Cabana_Green-VeryCamilla


Uppdaterade klassiska mönster i Cabana Green.

Med mjuka färger som ger energi i en lekfull och modig mönsterbild.

New Folk

Speglar resor och kulturer från andra länder. Vi vill hellre ha upplevelser än att äga saker. Paletten är sofistikerad och samtidigt jordig och hemmet är inrett med reseminnen, som bygger på hantverk och tradition.

Golvtrender enligt Tarkett

Sofistikerade uppdaterade mönster.

Golvtrender enligt Tarkett

Mörkbrunt i stort mönster med mycket träkänsla.

Celebrating Seasons Nature

I naturtemat som har varit återkommande genom åren har vi tidigare talat om den avskalade naturkänslan i ett närmaste Zenbuddistiskt tillstånd. Nu talar vi om naturen med rika lyxiga gröna toner och vi inspireras av Amazonas djungel och naturrikedomar.

1Tarkett_Heritage_Oak_Old_BrownVeryCamilla

Heritage Old Oak med en mustigt barkbrun ek.

Naturen skapar en naturlig fond i våra hem och vi låter den växa in.

Golvtrender enligt Tarkett_Vintage_Ek_Lund.Verycamilla

Vitt ekgolv, Vintage ek Lund, som reflekterar ljuset.

Soft Silence

Klassiskt för många länder i Världen kan kanske verka tråkigt och strikt. Nu talar vi om en färgpalett som är lyxig och sober, när vi talar om klassisk inrednig. Den är estetisk och färgen balanserar på nya sätt med varma neutraler pasteller som ger stilen en modern och uppdaterad känsla. Strukturer och delikata grafiska mönster, matt möter blankt och spelar en stor roll.

Golvtrener enligt Tarkett_Noble_Art_Deco.Verycamilla

Noble Art Deco balanserar arkitekturen.

Klassisk parkett i stilren omgivning leker med möblemang och arkitektoniska element.

Golvtrender enligt Tarkett_Noble-Ek_Manhattan:VeryCamilla

Noble ek Manhattan i en modern touch.

Det kvadratiska mönstret i 10 x 10 cm, skapar ett livfullt och sofistikerat intryck.

Golvtrender enligt TarkettTarkett_Extra_Tile_Diagnol_Light_Grey_VeryCamilla

Diagonaler i olika grå nyanser, Extra Tile,Diagonal.

De vackra gråtonerna ger ett mjukt och harmoniskt intryck, ett uppdaterat och samtidigt klassiskt golv. Inspirationen från klinkers och kakel finns det många exempel på, den stora skillnaden är de varma och mjuka materialen.

 

Du glömmer väl inte att boka in den 18 januari för årets första designfest, Designbloggarnas VIP-fest!? Läs mer på vår redaktionella sida på Designbloggarna.se.

Vill du läsa mer av VeryCamilla, kan du klicka in dig här.

 

Alla bilder:Tarkett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *