Glamourös organisk lyx

Amerikanska inredaren Holly Hunt var en ny bekantskap som jag besökte i hennes showroom i London. En vacker hörnbutik ett stenkast från Royal Academy of Art och Piccadilly. Holly Hunts showrooms finns över hela världen och har en look som är tidlös och ligger i framkant med sin stil och kvalité. Här skräddarsys inredning av absolut högsta lyxkvalité för inom- och utomhus, belysning  alla sorters möbler, mattor, textilier och läder.

Det som kittlade mina sinnen var en kollektion av vännen och den legendariske möbelformgivaren Vladimir Kagan, som varit verksam i New York sedan mitten av 1940-talet. Hans soffor och möbler i fantastiska organiska former, lär finnas hos både arabiska prinsar, Hollywoodstjärnor och David Bowie, fick jag läsa när jag hade kommit hem i senaste numret av Residence. Titta gärna in på hans hemsida som bjuder på mycket läckert att titta på.

LDF_2016_Holly Hunt_Kagan_Verycamilla-2

Stolarna i klädda i skinn ur Holly Hunts kollektion.

LDF_2016_Verycamilla-3 LDF_2016_Verycamilla-9Boken om Vladimir Kagan med förord av arkitekten Zaha Hadid, ett stort fan av hans möbler och former.

LDF_2016_Verycamilla-16 LDF_2016_Verycamilla-18Dottern, Jessica Kagan Cushman, är smyckesdesigner och självaste Holly Hunter, sittandes i Vladimir Kagans underbara soffa Serpentine.

Bilder: Camilla Julner.

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *